«Στόχος μας να φτάσουμε μακριά….»

από AllAboutARIS

«Φοβερό το συναίσθημα στο «Νick Galis Hall»

Ήρθε για να προσφέρει στον ΑΡΗ μία σίγουρη λύση στη θέση “5”. Ο Ελληνας σέντερ, δηλώνει έτοιμος να σηκώσει στις… πλάτες του, μεγάλο βάρος των προσπαθειών που θα κάνουν οι “κίτρινοι” σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο Βασίλης Καββαδάς, σε μία αποκαλυπτική του συνέντευξη στο SDNA, μίλησε για το Champions League που ξεκινάει σήμερα, αναφέρθηκε στο επίπεδο ετοιμότητα που βρίσκεται η ομάδα του, αποθέωσε τον κόσμο του Αρη, ενώ δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Βίκτορ Σανικίτζε.

Τέλος, μίλησε και για την Εθνική Ελλάδος και τον δικό του μεγάλο στόχο…

Απολαύστε τον…

– Νέα διοργάνωση, νέοι στόχοι, νέα οράματα. Τι προσδοκά ο ΑΡΗΣ και που θέλει να φτάσει για να είναι ευχαριστημένος στο Champions League.

«Σε μία νέα διοργάνωση και χωρίς να υπάρχει σαφής εικόνα των αντιπάλων, είναι ρίσκο να θέσεις ακριβή στόχο. Το βέβαιο είναι ότι θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία καλή πορεία, όπως έκανε η ομάδα πέρυσι στο Eurocup και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ και εφόσον το καταφέρουμε, πιστεύω ότι θα έρθει και η καλή πορεία».

– Σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται ο ΑΡΗΣ τη δεδομένη χρονική στιγμή και ποιες οι δικές του εντυπώσεις από την μέχρι τώρα παρουσία του στην ομάδα…

«Υπάρχουν πολλοί καινούργιοι παίκτες και όπως είναι φυσιολογικό για το χρονικό σημείο που βρισκόμαστε, δεν είμαστε στο μάξιμουμ. Γίνεται καθημερινή δουλειά και προσπάθεια στο κομμάτι της συνοχής και πιστεύω ότι όσο περνά ο καιρός, θα παρουσιαζόμαστε καλύτεροι. Οι εντυπώσεις μου έως τώρα είναι εξαιρετικές. Και αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι, όπου έχουμε ποιότητα και σωστή καθοδήγηση από το τεχνικό τιμ, και εξωαγωνιστικά, όπου όλα δουλεύουν πολύ σωστά. Το κλίμα είναι εξαιρετικό σε όλα τα επίπεδα».

– Εχει αποκτήσει ήδη μία μικρή γεύση από το πώς είναι να αγωνίζεσαι με τη φανέλα του ΑΡΗ, στο «Νick Galis Hall». Πως θα το περιέγραφε…

«Έζησα την ατμόσφαιρα του Nick Galis Hall ως αντίπαλος και γνώριζα πόσο μπορεί να βοηθήσει τον ΑΡΗ και να επηρεάσει τον αντίπαλο. Τώρα που το ζω ως οικοδεσπότης, το συναίσθημα είναι φοβερό. Είδαμε το γήπεδο σχεδόν γεμάτο ακόμα και με μικρότερης δυναμικότητας ομάδες και ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα ενός μεγάλου ντέρμπι».

– Ποια τα φαβορί κατά τη γνώμη του για την κατάκτηση του Champions League;

«Είναι μία νέα διοργάνωση στον ευρωπαϊκό χώρο. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το επίπεδο είναι υψηλό και πως περιμένουμε μία πολύ ανταγωνιστική σεζόν. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε από τώρα φαβορί. Υπάρχουν ομάδες με βαριά ονόματα στον ευρωπαϊκό χώρο, αλλά και άλλες με φιλοδοξίες και μεγάλα μπάτζετ. Κάτι που συνθέτει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παζλ».

– Η χρονιά ξεκίνησε με μία μεγάλη ατυχία τον τραυματισμό του Βίκτορ Σανικίτζε. Πως το αντιμετωπίζουν οι ίδιοι αυτό; Είναι κάτι που θα τους επηρεάσει και αν ναι σε τι βαθμό;

«Σίγουρα ήταν ένα σοκ για όλους μας. Είναι πραγματικά λυπηρό να τραυματίζεται ένας συμπαίκτης, συναθλητής σου, τόσο σοβαρά και μάλιστα στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Βίκτορ, δε θα είναι μόνος του σ’ αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της καριέρας του. Σίγουρα ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας και το κενό του είναι δεδομένο. Όμως η ομάδα κινήθηκε γρήγορα για την αντικατάστασή του και πιστεύω ότι ο Τάντιγια (Ντραγκίτσεβιτς) θα αποδειχτεί επίσης σημαντικό κομμάτι του παζλ».

– Ύστερα από μια σεζόν στον Αρκαδικό, που ήσουν το σημείο αναφοράς της ομάδας, πώς είναι η μετάβαση σε μια ομάδα με πιο μεγάλους στόχους, περισσότερους πρωτοκλασάτους παίκτες και -ενδεχομένως- μικρότερο χρόνο συμμετοχής;

«Διαφορετικά δεδομένα, σαφώς. Πέρυσι αγωνίστηκα σε μία ομάδα με διαφορετικούς στόχους. Φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς, υπάρχει μεγαλύτερη ποιότητα και πολλές περισσότερες λύσεις. Εγώ θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς και πρώτο μέλημά μου είναι η επιτυχία της ομάδας. Σ’ αυτό θα προσπαθήσω να συνεισφέρω κι αυτή είναι η ουσία στον ομαδικό αθλητισμό».

– Με την περσινή σου σεζόν έφτασες μέχρι την προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας. Είναι αυτός ο Νο. 1 στόχος σου και για φέτος; Να κληθείς στην προεπιλογή της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ του 2017;

«Σίγουρα το να φοράς το εθνόσημο στο στήθος είναι η υπέρτατη τιμή. Σαφώς θα ήθελα να κληθώ ξανά στην Εθνική το επόμενο καλοκαίρι και να βοηθήσω όπως μπορώ. Αυτό βέβαια είναι κάτι που «περνά» μέσα από τη φετινή χρονιά με τον Άρη. Σ’ αυτό είμαι συγκεντρωμένος, έχοντας στο βάθος του μυαλού μου και την Εθνική Ομάδα».

Προτεινόμενα Άρθρα