Η μπάλα στο χαμηλό ποστ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έχει περισσότερες επιλογές από τον Προμηθέα στην γραμμή των ψηλών και πρέπει να αξιοποιήσει αυτή του την υπεροχή.

Στο αυριανό ματς, οι «κίτρινοι» θα πρέπει να ακουμπήσουν αρκετές φορές την μπάλα στο χαμηλό ποστ στους ψηλούς τους, προκειμένου να φθείρουν μέσα στην ρακέτα τον Προμηθέα.

Στο «4» Τσαϊρέλης και Ντραγκίτσεβιτς θα κοντραριστούν, κυρίως, με τον Μουχάμεντ φαγιές. Οι δύο φόργουορντ του ΑΡΗ είναι ογκοδέστεροι από τον Σενεγαλέζο φόργουορντ του Προμηθέα, ο οποίος ναι μεν είναι αθλητικός, αλλά δεν μπορεί να κοντράρει στην δύναμη τους δύο παίκτες του ΑΡΗ.

Στο «5», ο Έρικ Μπάκνερ δεν είναι ούτε ψηλότερος, ούτε πιο δυνατός από τον Ζήση Σαρικόπουλο, είναι όμως πιο ταχύς και μακράν πιο αθλητικός από τον Έλληνα center. Σε αυτό το μαρκάρισμα σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι γκαρντ του ΑΡΗ, οι οποίοι θα πρέπει ν’ αξιοποιήσουν τα γρήγορα ρολαρίσματα του Αμερικάνου μετά το σκριν και να τον τροφοδοτήσουν σωστά, προκειμένου αυτός να τελειώσει τις φάσεις από κοντά. 

Στην αναμέτρηση με τους Μπάκεν Μπερς είδαμε σε αρκετές περιπτώσεις οι ψηλοί να συνεργάζονται μεταξύ τους -ο Ντραγκίτσεβιτς ήταν αυτός που μετά από διείσδυση έβρισκε την ελεύθερη πάσα-, οπότε δεν αποκλείεται και κόντρα στον Προμηθέα να εφαρμοστεί αυτή η τακτική.

Προτεινόμενα Άρθρα