Αυτή είναι η Ναχαρίγια

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ βρίσκεται στην Ναχαρίγια για την αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League με την τοπική ομάδα και το AllAboutARIS σας παραθέτει μερικά στοιχεία για την πόλη.

Η Ναχαρίγια είναι η βορειότερη παράκτια πόλη του Ισραήλ με πληθυσμό 55.000 κατοίκους. Πήρε το όνομά της από τον ποταμό Γκαατόν ο οποίος την τέμνει κάθετα από την ανατολική πλευρά (ο ποταμός στα εβραϊκά είναι Ναχάρ).

Στην Ναχαρίγια υπάρχει μια εκκλησία από την Βυζαντινή περίοδο, αφιερωμένη στον Άγιο Λάζαρο, η οποία ανασκάφηκε στη δεκαετία του 1970. Οι αρχαιολόγοι κάνουν λόγο ότι καταστράφηκε από πυρκαγιά, πιθανότατα κατά τη στιγμή της περσικής εισβολής το 614. 

Λόγω της γεωγραφικής της θέσης, (9,6 χιλιόμετρα κάτω από την ακτή από τα σύνορα του Ισραήλ με το Λίβανο), η Ναχαρίγια ήταν ένας συχνός στόχος των διασυνοριακών τρομοκρατικών επιθέσεων από Παλαιστίνιους μαχητές. Παρά τις αναταραχές που υπάρχουν κατά καιρούς το βιοτικό επίπεδο της πόλη είναι αρκετά υψηλό και από εδώ προέρχονται ορισμένοι από τους κορυφαίους επιχειρηματίες του Ισραήλ,  όπως οι Strauss, Soglowek και Wertheimer.

Η Ναχαρίγια είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στο Ισραήλ καθώς η θάλασσα ελκύει μεγάλο όγκο τουριστών.

Προτεινόμενα Άρθρα