Οι απαραίτητες «πτήσεις» του Μπάκνερ

από AllAboutARIS

Ο Έρικ Μπάκνερ θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τα αθλητικά του προσόντα κόντρα στον Ολυμπιακό, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση.

Η συμβολή του Αμερικάνου center θα είναι σημαντική στην σημερινή αναμέτρηση, καθώς θ’ αντιμετωπίσει δύο εξίσου αθλητικούς ψηλούς (Μπιρτς και Γιανγκ). Ο Μπιρτς, τροφοδοτείται πολλές φορές, κυρίως, όταν στην πεντάδα βρίσκεται ο Σπανούλης και τελειώνει αρκετές φάσεις πάνω από την στεφάνη. Ο Μπάκνερ έχει τα αθλητικά προσόντα για ν’ ακολουθήσει ψηλά τον Καναδό, αλλά η περισσότερη δουλειά πρέπει να γίνει στο έδαφος. Να υπάρξει δηλαδή σωστή συνεννόηση με τον γκαρντ που μαρκάρει τον Σπανούλη, προκειμένου ο αρχηγός του Ολυμπιακού να μην βρει ανοιχτό πεδίο για να περάσει μία εύκολη πάσα, ώστε να δοθεί ο χρόνος στον Μπάκνερ να επιστρέψει στο μαρκάρισμα του ψηλού (όλα αυτά σε καταστάσεις πικ εν ρολ).

Στο επιθετικό κομμάτι, οι γκαρντ του ΑΡΗ θα πρέπει να αξιοποιήσουν τον Μπάκνερ μέσα στην ρακέτα. Στο πρόσφατο ματς με την Ναχαρίγια, οι Κάμινγκς, Τζένκινς και Ξανθόπουλος το έπραξαν, δίνοντας έτοιμα καλάθια στον ψηλό τους και κάτι ανάλογο πρέπει να συμβεί και σήμερα, προκειμένου ο Αμερικάνος να δημιουργήσει προβλήματα.

Προτεινόμενα Άρθρα