To πάλεψε, αλλά

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πάλεψε κόντρα στον Ολυμπιακό, κατάφερε να γυρίσει από το -16, αλλά δεν ολοκλήρωσε την ανατροπή, γνωρίζοντας την ήττα με 63-70, την 3η του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο ΑΡΗΣ ήταν ανταγωνιστικός κόντρα στον Ολυμπιακό και θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο από το ματς αν ήταν λίγο πιο εύστοχος.

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι. Παίζοντας με συγκέντρωση και προσήλωση στην άμυνα, δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να βρει ρυθμό και τον οδηγούσε σε λάθη. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη με την καλή τους άμυνα βρήκαν χώρο και χρόνο να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο και ν’ αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά στο +7 (8-1), επτά λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε σ’ εκείνο το σημείο και παίρνοντας σκορ από τους Λοτζέσκι και Γιανγκ κατάφερε να τρέξει ένα σερί 6-0 και να ισορροπήσει το παιχνίδι.

Στον χρόνο που υπολείπονταν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, οι «κίτρινοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ, χάρη στα καλάθια των Ζάρα και Κάμινγκς. Από την πλευρά τους οι «ερυθρόλευκοι», εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ είχε συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά φάουλ, πήγαιναν στις επαφές και έπαιρναν πόντους από την γραμμή των βολών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη συνέχισαν να παίζουν με πολλή συγκέντρωση στην άμυνα, γεγονός που δεν επέτρεπε στον Ολυμπιακό να φτάσει εύκολα μέχρι το καλάθι και ν’ αυξήσει την υπέρ του διαφορά.

Τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, οι «κίτρινοι» απορρυθμίστηκαν αμυντικά, επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να σουτάρουν υπό καλές προϋποθέσεις από την περιφέρεια και να πετύχουν πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, συνθήκη που αύξησε, αρχικά, την διαφορά στο +8 (34-42) και με την λήξη του ημιχρόνου στο +10 (34-44).

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά και με τον Παπανικολάου να ευστοχεί σε συνεχόμενα τρίποντα, κατάφερε ν’ αυξήσει την υπέρ του διαφορά στο +16 (36-52). Το τάιμ-άουτ του Δημήτρη Πρίφτη σ’ εκείνο το σημείο «αφύπνισε» τους «κίτρινους» οι οποίοι επέστρεψαν στο παρκέ και με διαδοχικές καλές άμυνες, κατάφεραν να βγάλουν εκτός ρυθμού, επιθετικά, τους «ερυθρόλευκους». στην επίθεση ο Τάντιγια Νταγκίτσεβιτς δίνοντας σκορ από μέση και μακρινή απόσταση, βοήθησε τον ΑΡΗ να τρέξει ένα σερί 7-0 και να μειώσει στους 9 πόντους.

Στα πέντε λεπτά που απέμεναν μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο ΑΡΗΣ είχε την ευκαιρία να ρίξει κι άλλο την διαφορά, αλλά οι επιλογές του στην επίθεση ήταν βιαστικές, γεγονός που έδωσε την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να διατηρηθεί σε θέση οδηγού.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Δημήτρη πρίφτη έκαναν μία ακόμη προσπάθεια να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στα σημεία που το μομέντουμ πήγαινε να γείρει προς το μέρος τους, μία λάθος επιλογή, ένα βιαστικό σουτ, ένα χαμένο ριμπάουντ, έδινε «ανάσες» στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έχοντας σε τρομερή μέρα τον Κεμ Μπιρτς κατάφεραν να διατηρήσουν πάνω από τους πέντε πόντους την διαφορά. Το ένα λεπτό που υπολείπονταν ήταν λίγος χρόνος για να αντιστρέψει ο ΑΡΗΣ τα πράγματα και μοιραία οδηγήθηκε στην ήττα, την 3η φετινή του στο πρωτάθλημα. 

Τα δεκάλεπτα: 20-21, 34-44, 51-58, 63-70 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 9(1), Ξανθόπουλος 6(2), Κάμινγκς 12, Τζένκινς 3(1), Ζάρας 7(1), Μπάκνερ 2, Μούρτος, Γιάνκοβιτς 3(1), Ντραγκίτσεβιτς 18(1), Σίμτσακ 3, Τσαϊρέλης

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 7, Γιανγκ 8, Σπανούλης 13(2), Πρίντεζης, Λοτζέσκι12(2), Χάκετ 4, Μάντζαρης 4(1), Παπανικολάου 9(3), Παπαπέτρου, Μπιρτς 10, Αγραβάνης 3(1)

Προτεινόμενα Άρθρα