«Νόμος που απασχολεί καθημερινά τα σωματεία»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Στον «Libero 107,4» και την εκπομπή «AllAboutARIS On Air» φιλοξενήθηκε ο Σπύρος Χριστοφορίδης

Ο νομικός του ΑΡΗ και μέλος του ΔΣ της ΚΑΕ, αναφέρθηκε στην αυριανή ημερίδα που θα γίνει για τον νόμο Κοντονή και την οποία θα συντονίσει, μιλώντας παράλληλα και για διάφορα ζητήματα που απασχολούν τον σύλλογο.

Για τη χθεσινή ήττα του μπασκετικού ΑΡΗ: «Ελπίζουμε σε καλύτερη συνέχεια. Ο κόσμος πάντως είναι παρών και το ίδιο θα κάνει και αύριο. Είναι αρωγός στην προσπάθεια μας».

Για την αυριανή ημερίδα με θέμα τον νόμο Κοντονή :«Ομιλητές είναι οι κ.κ. Μαλάτος, Παπαδογιάνης, Σταθάς και Σχοινάς. Είναι ένας νόμο απασχολεί καθημερινά τα σωματεία, γιατί έχει επιφέρει σοβαρές αλλαγές. Αλλαξε τους δικαστές από συνταξιούχους σε τακτικούς. Επέβαλλε το ηλεκτρονικό εισιτήρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Καθιέρωσε τις Λέσχες φιλάθλων και με το περίφημο άρθρο 1 καθιέρωσε τη δυνατότητα του υφυπουργού να επιβάλλει ποινές. Με αυτό το νόμο έκλεισε η Θύρα 13 του ΠΑΟ, η Θύρα 4 του ΠΑΟΚ. Εχουν γίνει αρκετές παρεμβάσεις. Αλλες τις αντιλαμβάνεται ο κόσμος και άλλες όχι».

Για την κάρτα φιλάθλου: «Δεν μπορώ να κρίνω ακόμα, γιατί δεν έχει εφαρμοστεί. Οι αναβολές στην εφαρμογή τους πάντως, δείχνουν ότι έχει προκαλέσει προβληματισμό».

Για τον νέο αθλητικό νόμο που βρίσκεται σε διαβούλευση: «Η εκκαθάριση, το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, η αλλαγή τρόπου εκλογής προέδρου, η λειτουργία των ΠΑΕ και διατάξεις. Ο προηγούμενος νόμος Ανδριανού, δε ψηφίστηκε ποτέ. Ο νέος Υφυπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και αναμένουμε».

«Αυτή τη στιγμή, ο ΑΡΗΣ λειτουργεί με τον παλιό νόμο, σύννομα. Η εκκαθάριση κάποια στιγμή για μένα, πρέπει να τελειώσει. Ο καινούργιος νόμος κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα, αλλά δεν αφορά τον ΑΡΗ. Οπως είναι διατυπωμένος, θέτει ως προϋπόθεση να τελειώσει η εκκαθάριση για να μπορέσει να ανέβει κατηγορία».

Για την στιγμή που ο ΑΡΗΣ θα βρει μπροστά του την UEFA για οφειλές προς πρώην παίκτες της ομάδας: «Στην περίπτωση της ΑΕΚ, κρίθηκε. Οι περιπτώσεις των παικτών της ΑΕΚ όμως, που προσέφυγαν στο CAS, διευθετήθηκαν συμβιβαστικά. Στην περίπτωση του ΑΡΗ απ όσο γνωρίζω, δεν ισχύει. Υπάρχουν ανοικτές υποθέσεις στο CAS».

Για τις νομικές εκκρεμότητες της ΚΑΕ: «Οι υποχρεώσεις του άρθρου 99, τηρούνται. Υπάρχει σε εξέλιξη η αντιδικία με τον κ. Δαμιανίδη. Περιμένουμε αποφάσεις για τα δικαστήρια που έγιναν στον Σεπτέμβριο».

Προτεινόμενα Άρθρα