«Σεβόμαστε τον ΑΡΗ»

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

"Ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα που έχει λύσεις σε κάθε θέση"

O τεχνικός της Μπάνβιτ, Σάσο Φιλιπόφσκι μίλησε ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τον ΑΡΗ, τονίζοντας την δυσκολία του παιχνιδιού κόντρα σε μία ομάδα με λύσεις σε κάθε θέση, ενώ φάνηκε να ανυπομωνεί για μία μπασκετική ατμόσφαιρα και για μία πραγματική “γιορτή του μπάσκετ”.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για τα μέχρι τώρα παιχνίδια του ομίλου και για το αυριανό παιχνίδι κόντρα στον ΑΡΗ:

Είναι αρκετά νωρίς για να κάνουμε οποιαδήποτε πρόβλεψη για την πρωτιά ή το πλασάρισμα των ομάδων.  Η διοργάνωση είναι ακόμη στο αρχικό της στάδιο, οπότε ότι και να πούμε από τώρα θα είναι παρακινδυνευμένο. Αύριο αντιμετωπίζουμε μία ομάδα, τον ΑΡΗ, τον οποίο και σέβομαι πάρα πολύ. Πιστεύω πως ο ΑΡΗΣ παίζει αρκετά καλό μπάσκετ, μου αρέσει προσωπικά το στυλ παιχνιδιού του.

Είναι μία σκληρή ομάδα, με έναν πολύ καλό προπονητή και κάθε χρόνο κάνει επιλογές σύμφωνα με το μπάτζετ της και ,αναλόγως τα λεφτά που διαθέτει, οι επιλογές της κάθε καλοκαίρι είναι πολύ καλές.  Από εκεί και πέρα, αναφορικά με τον αυριανό αγώνα, πιστεύω πως θα γίνει ένα ματς σε μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Και εμείς και ο ΑΡΗΣ είμαστε αρκετά κουρασμένοι, καθώς είχαμε σκληρά παιχνίδια για τα πρωταθλήματά μας, εμείς την Κυριακή για το τουρκικό πρωτάθλημα, ο ΑΡΗΣ χθες με τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι, μέσα σε μία μπασκετική ατμόσφαιρα, την οποία ελπίζω να απολαύσουμε όλοι, να  μπορέσουμε να εκπλήξουμε τον ΑΡΗ και τελικώς να κερδίσουμε μία ομάδα, την οποία ξαναλέω πως σεβόμαστε πάρα πολύ.

Για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά της Μπάνβιτ:

Αρχικά θα ήθελα να τονίσω πως μεγάλο κομμάτι από την εικόνα της ομάδας ανήκει και στην διοίκηση, η οποία δεν ξοδεύει περισσότερα χρήματα από όσα πρέπει. Είναι όλοι ικανοποιημένοι, γενικώς τα τελευταία χρόνια γίνεται εξαιρετική δουλειά στην Μπάνβιτ, από πρόπερσι ακόμη, όταν προπονητής της ομάδας ήταν ο κύριος Ιτούδης. Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρθηκε, ξεκινήσαμε πολύ καλά, με νίκες σε όλες τις διοργανώσεις και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Αυτό που με ικανοποιεί είναι πως έχουμε επιλέξει ένα γκρουπ παικτών που καταλαβαίνουν το μπάσκετ, καταλαβαίνουν τι θέλουμε από αυτούς και ο στόχος μας φυσικά είναι να συνεχίσουμε ανάλογα.

Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιους παίκτες από τον ΑΡΗ, τους οποίους θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του:

Πιστεύω πως ο ΑΡΗΣ είναι μία αρκετά ισορροπημένη ομάδα, δεν υπάρχουν κάποιοι που να ξεχωρίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα ως σύνολο. Σίγουρα ο ΑΡΗΣ είναι μία ομάδα που έχει λύσεις σε κάθε θέση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόσφατα υπέγραψε και τον Γιάνκοβιτς, γεγονός που δίνει την ευκαιρία στον κόουτς να δοκιμάσει αρκετά σχήματα και στις δύο θέσεις των φόργουορντ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν λύσεις και στον πάγκο του ΑΡΗ για κάθε θέση. Βέβαια εμείς οι προπονητές στρέφουμε τα πλάνα μας στον πόιντ γκαρντ της ομάδας, οπότε ίσως από αυτή την άποψη να είναι παίχτης κλειδί ο Κάμινγκς .

Για το αν αποτελεί για την ομάδα του κίνητρο το γεγονός πως η αναμέτρηση ΑΡΗΣ – Μπανβιτ έχει επιλεγεί ως το παιχνίδι της αγωνιστικής:

Πιστεύω πως το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι, αρχικά για να το ευχαριστιούνται οι φίλαθλοι, εκεινοι βλέπουν  το παιχνίδι από την δική τους οπτική. Εμείς ως προπονητές και μέλη της ομάδας βλέπουμε το παιχνίδι από την δική μας πλευρά. Από εκεί και πέρα, όπως ανέφερα και στην αρχή, ελπίζω να γίνει ένα πολύ καλό ματς, μία πραγματική γιορτή του μπάσκετ και ας κερδίσει ο καλύτερος.

Προτεινόμενα Άρθρα