Τουρκοφάγος!

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ δείχνοντας χαρακτήρα κέρδισε με 84-78 την Μπάνβιτ στο «Nick Galis Hall», σημείωσε την 4η νίκη του στο Basketball Champions League και παρέμεινε στην κορυφή του Α΄ ομίλου.   

Η Μπάνβιτ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και κατάφερε να πάρει από νωρίς τον έλεγχο. Εκμεταλλευόμενη τον όγκο και την δύναμη του Γκάσπερ Βίντμαρ μέσα στο ζωγραφιστό έπαιρνε σκορ και ανανέωνε κατοχές με τα επιθετικά ριμπάουντ του Σλοβένου, αυξάνοντας διαρκώς το υπέρ της προβάδισμα. Ο ΑΡΗΣ από την πλευρά του δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση και μαχητικότητα στην άμυνα, στην επίθεση είχε βιαστικές επιλογές, στοιχεία που έδωσαν την δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν ακόμη και με 12 πόντους (10-22), 1:27 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στην δεύτερη περίοδο οι «κίτρινοι» μπήκαν «μεταμορφωμένοι». Το σχήμα του Δημήτρη Πρίφτη χωρίς κλασικό πεντάρι, έκανε τον ΑΡΗ πιο ευκίνητο και γρήγορο, κάτι που απέδωσε γρήγορα καρπούς. Οι παίκτες του ΑΡΗ ανεβάζοντας την απόδοσή τους στην άμυνα, οδήγησαν τους αντιπάλους τους σε διαδοχικά λάθη, τα οποία μετέτρεψαν σε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, ρίχνοντας σε πρώτο χρόνο την διαφορά στους δύο (22-24) και στην συνέχεια ισοφαρίζοντας το σκορ (24-24).

Οι φιλοξενούμενοι μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα αντέδρασαν και με τον Τσάπελ να δίνει λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση, πήραν ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ.

Στα τρία λεπτά που υπολείπονταν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν στο σκορ. Για λογαριασμό του ΑΡΗ ο Γιάνκοβιτς ήταν αυτός που «φόρτωνε» με πόντους το αντίπαλο καλάθι ενώ για την Μπάνβιτ οι Θίοντορ και Μούριτς έδιναν σκορ.

Στην επανάληψη ο ΑΡΗΣ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με τον Γιάνκοβιτς να κάνει τρομερά πράγματα στην επίθεση παρέμενε σε θέση οδηγού. Η αδυναμία του Αυτοκράτορα όμως να καθαρίσει το αμυντικό ριμπάουντ έδινε την δυνατότητα στην Μπάνβιτ να διατηρείται μέσα στο παιχνίδι.

Στα πέντε λεπτά που υπολείπονταν μέχρι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι παίρνοντας σκορ από τον Τσάπελ και τον Θίοντορ κατάφεραν να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα. Ο ΑΡΗΣ από την πλευρά του δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση, έμεινε χαμηλά σε παραγωγικότητα και πήγε με μειονέκτημα ενός πόντου στην τελευταία περίοδο.

Το πήρε με… ψυχή

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη μπήκαν δυνατά και βρίσκοντας ρυθμό μέσα από την άμυνά τους πήραν εκ νέου τα ηνία του αγώνα. Η Μπάνβιτ επιχείρησε με τις ατομικές ενέργειες του Θίοντορ να διατηρηθεί σ’ επαφή με το σκορ, τακτική όμως που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα. Ο ΑΡΗΣ έχοντας υπομονή και συγκέντρωση στο παιχνίδι του επέβαλλε τον ρυθμό του στο παρκέ και κατάφερε ν’ αυξήσει στο +5 την υπέρ του διαφορά, τρία λεπτά πριν το τέλος, με τα καλάθια των Μπάκνερ και Κάμινγκς.

Στον εναπομείναντα χρόνο, οι Τούρκοι έκαναν μία απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσουν το ματς, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι παίκτες του ΑΡΗ ήταν ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί στα κρίσιμα σημεία, διαχειρίστηκαν σωστά το υπέρ τους προβάδισμα και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη. 

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 36-38, 60-61, 84-78  

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Μαρμπλ 13(1), Ξανθόπουλος, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 4, Τζένκινς 11(2), Κάμινγκς 16(1), Ζάρας, Μούρτος 6, Σίμτσακ, Μπάκνερ 10, Γιάνκοβιτς 19(2), Ντραγκίτσεβιτς 5(1)

Μπάνβιτ (Φιλιπόφσκι): Μούριτς 12(2), Κούλιγκ 3, Όρελικ 8(1), Μουτλού, Βίντμαρ 12, Τσάπελ 15(3), Μουτάφ 12(2), Θίοντορ 16(2)

Προτεινόμενα Άρθρα