Τον έσωσαν Μαρμπλ, Κάμινγκς

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 22 πόντους από τον Κόροιβο, αλλά έχοντας σε καταπληκτική ημέρα τους Μαρμπλ και Κάμινγκς κατάφερε να κερδίσει το παιχνίδι στην δεύτερη παράταση με σκορ 94-99 και να σημειώσει την 3η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε εφιαλτικά για τους «κίτρινους» οι οποίοι χωρίς συγκέντρωση, ενέργεια και μαχητικότητα στην άυνα, έδωσαν την δυνατότητα στον Κόροιβο να φτάσει μ’ ευκολία στο καλάθι και να πάρει από την πρώτη στιγμή τον έλεγχο του αγώνα. Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Δημήτρη αντί να βελτιώσουν την εικόνα τους και να πάνε το παιχνίδι στον δικό τους ρυθμό, παρασύρθηκαν στο τέμπο των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα η διαφορά να ξεπεράσει τους 20 πόντους, 4:14 πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στον χρόνο που απέμενε μέχρι την λήξη της πρώτης περιόδου, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Οι παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου συνέχισαν να κυριαρχούν στο παρκέ, εκμεταλλευόμενοι την κάκιστη αμυντική λειτουργία του ΑΡΗ και κατάφεραν να κλείσουν με προβάδισμα 20 πόντων την πρώτη περίοδο (34-14).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ανέβασαν την απόδοσή τους στην άμυνα και με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς να δίνει λύσεις στην επίθεση, έριξαν την διαφορά κάτω από τους είκοσι. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν σ’ εκείνο το σημείο και παίρνοντας σκορ στην επίθεση από τον Μπράουν, αύξησαν εκ νέου την απόσταση στους 20 (46-26), 4:01 πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στον υπολειπόμενο χρόνο ο ΑΡΗΣ έκανε την αντεπίθεσή του και μείωσε στους 12 (49-37), 24΄΄ πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά ακόμη μία κακή αμυντική αντίδραση στο τέλος, έδωσε την δυνατότητα στον Μπράουν να σκοράρει και να στείλει την ομάδα του στ’ αποδυτήρια με πλεονέκτημα 14 πόντων (51-37).

Στην επανάληψη, ο ΑΡΗΣ μπήκε και πάλι νωθρά στο παρκέ, στοιχείο που εκμεταλλεύτηκε ο Κόροιβος και ανέβασε ξανά την διαφορά πάνω από τους 20 (60-39) με τα καλάθια των Χολ και Μπράουν, 6:26 πριν το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου. Τα πράγματα πήγαιναν εξίσου άσχημα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη και στην επίθεση, καθώς ούτε στην επιθετική λειτουργία υπήρχε υπομονή και καθαρό μυαλό.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο ΑΡΗΣ ανέβασε ρυθμό και με τον Ουίλ Κάμινγκς να δίνει σκορ από μέση και μακρινή απόσταση, κατάφερε να ρίξει την διαφορά. Στην εξίσωση του σκορ μπήκαν και οι Μαρμπλ, Τζένκινς, με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους 8 (66-58), 58΄΄ πριν το τέλος της 3η περιόδου.

Στο τελεταίο δεκάλεπτο την σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Κάμινγκς την πήρε ο Μαρμπλ και με διαδοχικές εύστοχες προσπάθειες έριξε την διαφορά στους 6 (68-62). Ο Κόροιβος απάντησε άμεσα με τα καλάθια του Βαν Όστρουμ και ξέφυγε και πάλι με δέκα (74-64) 6:02 πριν το τέλος. Αυτή η εξέλιξη δεν πτόησε τους παίκτες του ΑΡΗ, οι οποίοι καθοδηγούμενοι από τους Κάμινγκς και Μαρμπλ στην επίθεση, κατάφεραν σε πρώτο χρόνο να μειώσουν στους δύο. Ο Σίμτσακ αστόχησε σε δυο βολές στο 76-74, ο Κόροιβος αστόχησε, ο Κάμινγξς το ίδιο αλλα ο Μαρμπλ με επιθετικό ριμπάουντ και δυο βολές έστειλε το ματς στην παράταση (76-76).

Στο έξτρα πεντάλεπτο οι Χολ και Μπράουν συνέχισαν να κάνουν θραύση επιθετικά, το ίδιο όμως και ο Μαρμπλ ο οποίος με εύστοχα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση κρατούσε όρθιο τον ΑΡΗ. Στα τελευταία δευτερόλεπτα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τρεις με απιστευτο τρίποντο του Μπράουν στα 27 δευτερα (90-87), αλλά ο Μαρμπλ με νέο εύστοχο τρίποντο 4′ πριν το τέλος (90-90), έστειλε το ματς στην δεύτερη παράταση.

Εκεί ο ΑΡΗΣ μπήκε αποφασισμένος να τελειώσει το ματς και τα κατάφερε. Τέσσερις γρήγοροι πόντοι από τον «Βλάντο» και δύο από τον Μαρμπλ, του έδωσαν αέρα έξι πόντων. Ο Κόροιβος προσπάθησε με τρίποντα ν’ ανατρέψει την κατάσταση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι «κίτρινοι» διατήρησαν το υπέρ του προβάδισμα κι έφτασαν τελικά στη νίκη με 99-94

Τα δεκάλεπτα: 34-14, 51-37, 67-58, 76-76, 90-90, 94-99 

Κόροιβος (Καλαμπάκος): Μπράουν 27(5), Μιλουτίνοβιτς 11(3), Γκότσερ 11(1), Σπυριδωνίδης 6(1), Χολ 24, Μιχαλόγλου 1, Βαν Όστρουμ 8(1), Σαχπαζίδης 6, Χατζηνικόλας, Αποστολίδης

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζενκινς 13(2), Κάμινγκς 23(3), Ζάρας 2, Μπάκνερ 9, Ντραγκίτσεβιτς, Μαρμπλ 28(1), Ξανθόπουλος 3(1), Τσαϊρέλης, Μούρτος, Σίμτσακ, Γιάνκοβιτς 17

Προτεινόμενα Άρθρα