Νίμπουρκ, η πόλη που αγαπάει το μπάσκετ (pics)

από AllAboutARIS

Η καρδιά του τσέχικου μπάσκετ χτυπάει στο Νίμπουρκ, εδώ όπου σε λίγες ώρες ο ΑΡΗΣ δοκιμάζεται απέναντι στην ομώνυμη ομάδα, στο περιθώριο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Basketball Champions League.

Η τοπική κοινωνία αγαπάει το μπάσκετ και αυτό το αντιλαμβάνεται γρήγορα κανείς, κάνοντας μία μικρή βόλτα στους δρόμους της πόλης. Σε κάθε γωνία υπάρχουν αφίσες που «διαφημίζουν» την σημερινή αναμέτρηση με τον ΑΡΗ και καλούν τον κόσμο να δώσει το «παρών».

Η «Sportovni Hala», το γήπεδο όπου θα φιλοξενήσει το σημερινό παιχνίδι, είναι ένα κέντρο αθλητισμού όπου κάποιος μπορεί να παίξει από μπάσκετ μέχρι ποδο-βόλεϊ! Το άθλημα που κυριαρχεί στην πόλη πάντως και είναι πιο αρεστό στους κατοίκους της, είναι το μπάσκετ. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, και κυρίως μικρά παιδιά, ασχολούνται με την «πορτοκαλί θεά», διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την μπασκετική παιδεία της πόλης. Δημοφιλές άθλημα είναι επίσης και το χόκεϊ επί πάγου, το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το αντίπαλο δέος του μπάσκετ.

Γενικότερα στο Νίμπουρκ, ο κόσμος αγαπάει τον αθλητισμό κι έχει ενεργή ενασχόληση. Το 2014 μάλιστα, η πόλη πήρε το βραβείο της «ευρωπαϊκή πόλης αθλητισμού» παρουσιάζοντας μεγάλη πρόοδο σε όλες τις πτυχές του τοπικού αθλητισμού.

Προτεινόμενα Άρθρα