Πυρ κατά βούληση από Λάσκαρη! (vid)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Νίκος Λάσκαρης αιφνιδίασε τους πάντες και τοποθετήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, μη μπορώντας να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του για τα όσα είδε στο Παλέ

Αρχικά ανέφερε: «Δυστυχώς κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν μου επέτρεψαν να είμαι κοντά στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα. Για το αποτέλεσμα, δυστυχώς δεν κερδίσαμε ή δεν μας επέτρεψαν να το κερδίσουμε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. ήταν εμφανές, κάθε φορά που πλησιάζαμε όλο και κάτι γινόταν. Είναι κρίμα για τους παίκτες.

Δεν σέβονται κάποια άτομα το όνομα και την ιστορία του Άρη. Συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας, που δεν γίνονται έκτροπα.

Έχω δει όλους τους αγώνες και έχουν γίνει κι άλλη φορά τα ίδια. Ενα ευχαριστώ στους φιλάθλους. Γράφουν για συνθήματα 10.000 πρόστιμο.

Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, αλλά πάνω από όλα το μπάσκετ θα πρέπει να παίζεται στον αγωνιστικό χώρο.

Χρειαζόμαστε τη βοήθεια της πολιτείας. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Τέτοιο αίσχος πως θα επενδύσει κάποιος; Δεν λέω ότι είμαστε τέλειοι, αλλά όταν δεν σου επιτρέπουν να διεκδικήσεις τη νίκη πως να αντέξεις; Κι εγώ το αποφεύγω.

Συνεχίζεται όμως το ίδιο τροπάριο. Δεν ενδιαφέρει κάποιους να παίζεται σωστό μπάσκετ. Εμείς δεν θα πληρώσουμε για να παίζουν δίκαια… Δε θα υποκύψουμε στον εκβιασμό. Θέλουμε να παίζεται σωστό μπάσκετ, αλλιώς ας σταματήσουμε το πρωτάθλημα”.
Για τη διοργάνωση του Champions League: «Είναι μία σκακιέρα το παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ και Ευρωλίγκα. Ο καθένας πολεμάει για τα δικά του συμφέροντα. Γίνονται κινήσεις και από τις δύο πλευρές. Βλέπουμε τον κανιβαλισμό μεταξύ Champions League και Eurocup. Το καλό του Champions League είναι ότι παίζουν παραπάνω ομάδες από περισσότερες χώρες. Αυτό δίνει την ευακιρία για την ανάπτυξη του αθλήματος».

Για την φετινή εικόνα της ομάδας: «Εχω δει όλους τους αγώνες. Εχουμε πολύ καλές μονάδες. Οι μονάδες του ΑΡΗ φέτος, αν ήμασταν λίγο τυχεροί και δεν είχαμε τραυματισμούς, θα βλέπαμε άλλη ομάδα. Είναι νωρίς ακόμα. Βρισκόμαστε στις αρχές του πρωταθλήματος. Είχαμε την ατυχία με τον Σανικίτζε, ο οποίος ήταν πολύ σημαντικός. Κατείχε κύρια θέση στην ομάδα. Εκεί είχαμε ένα δίλημμα. Ή θα εγκαταλείψουμε ή θα φέρουμε ενισχύσεις. Το σκεφτήκαμε και είπαμε ότι δεν θέλουμε να χαθεί η σεζόν. Ετσι φέραμε τον Ντραγκίσεβιτς. Είναι πολύ ποιοτικός παίκτης. Το έδειξε με τον Ολυμπιακό αλλά δεν είναι 100% έτοιμος. Φέραμε επίσης τον Γιάνκοβιτς. Είχαμε βρεθεί προσωπικά και στις αρχές της σεζόν. Θα δούμε από του χρόνου τι θα μπορέσουμε να κάνουμε μαζί του. Εχουμε φοβερές δυνατότητες ως ρόστερ, απλά στην άμυνα πρέπει να δουλέψουμε παραπάνω. Λείπει ο Καββαδάς, πάλι όμως μπορέσαμε και παίξαμε καλό μπάσκετ».

Για τα όσα έχουν ειπωθεί για το ίδιο το τελευταίο διάστημα: «Εχουν ακουστεί διάφορα. Είναι κρίμα να έρχεσαι σε μία ομάδα για να μην πέσει Γ’ Εθνική και με το που λείπεις να ακούς διάφορα και να βλέπεις άτομα που υποτίθεται ότι είναι Αρειανοί, με την πρώτη ευκαιρία να σκάβουν τον λάκκο σου. Είμαστε στην Ελλάδα. Εχουμε να κάνουμε με άτομα που έχουν μάθει να ζουν μέσα από τον ΑΡΗ. Προσπαθούν να βάλουν τον εαυτό τους ξανά μέσα στο παιχνίδι».

Για την προσθήκη ενός Αμερικανού στον 2ο γύρο: «Αν θα αποκτήσουμε εξτρά παίκτες, έχει να κάνει με το αν θα μας επιτραπεί να παίξουμε μπάσκετ. Να φέρω άλλους παίκτες και να τους κάνω τι; Να παίρνουν τη μπάλα και να σφυρίζουν φάουλ; Θα μας επιτρέψουν να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα; Ισως να μην έπρεπε να φέρουμε και αυτούς που φέραμε. Η αγάπη μας για την ομάδα, μας οδήγησε σε κινήσεις που δεν ήταν λογικές, Θα δώσουμε τη μάχη μας στα διοικητικά. Θα πάμε στην Αθήνα. Αν συνεχίσουμε έτσι το γήπεδο μας θα γίνει σαν της ΑΕΚ, που ψάχνεις τους φιλάθλους με τα κυάλια. Αδειο γήπεδο… Τα δικά μας παιδιά, η ομάδα μας, αν δέσει παραπάνω και παίξει όπως μπορεί, μπορούμε να πάμε σε πέμπτο παιχνίδι μία σειρά πλέι οφ.

Εμείς έχουμε κάνει συζητήσεις με παίκτες. Με αυτό που είδα όμως, μου κόπηκε η όρεξη. Δεν σημαίνει ότι δεν θα ανοίξει ξανά. Εχω τη διαιτησία, τον ΕΣΑΚΕ και το θέσμα του σεβασμού προς τον ΑΡΗ».

Συνέχισε λέγοντας πως “έχει ζητηθεί (να πληρώσουμε), δεν θα τους ονομάσω. Κατά κάποιο τρόπο ναι σε μένα προσωπικά… Μπορώ να καταλάβω ακόμα καλύτερα ότι κάποιοι έχουν μπει μέσα σε αυτό και άρχισαν να κάνουν δωράκια και χάρες… Πρέπει να το κάνεις (να πληρώνεις…) μόνο και μόνο για να είναι δίκαιη η διαιτησία. Ιστορικά ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε τόση δύναμη στην διαιτησία. Σίγουρα έχει βάλει το χεράκι του ο ΕΣΑΚΕ. Το πότε γίνονται οι αγώνες εξαρτάται από την επιτροπή πρωταθλήματος, την οποία έβαλε ο ΕΣΑΚΕ χωρίς να ερωτηθούμε ποτέ! Πέρσι είχαμε συμφωνήσει να παίζουμε σαββατοκύριακο. Δεν συμβαίνει αυτό. Έχω ζητήσει μια συνάντηση με τον κ. Μελή και θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε.

Ο ΕΣΑΚΕ υποτίθεται ότι είναι εκεί για όλες τις ομάδες, όχι για να κάνει τα χατίρια σε 2-3 ομάδες. Δεν ερωτηθήκαμε για την επιτροπή. Τέθηκε μια επιτροπή και μετά θα άλλαζαν και θα βλέπαμε πώς θα πήγαιναν. Θα τεθεί αυτό το ερώτημα και θα το ξανασυζητήσουμε. Βλέπω κάτι εντελώς αυθαίρετο, βλέπω να διαλέγουν ομάδες πότε θα παίξεις… Δεν υπάρχει σεβασμός στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στην Ισπανία πώς γίνεται και εδώ να κάνουν κόλπα για να παίξουν Δευτέρα;

Αυτά που βλέπουμε δεν είναι τυχαία. Στο ποδόσφαιρο είναι χειρότερα… Ναι υπάρχει σκοπιμότητα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Δεν υπογράφηκε ποτέ κάτι στον ΕΣΑΚΕ για εύνοια των ομάδων της Ευρωλίγκας… Να έχουν βοήθεια μέσα σε ένα πλαίσιο οι ομάδες που παίζουν στην Ευρώπη είχε συμφωνηθεί και αυτό το πλαίσιο είναι το σαββατοκύριακο”.

Για το αν έχει σκέψεις να αποχωρήσει: «Ως Ελληνες, πολύ εύκολα μπορείς να πεις ότι καλύτερα να φύγεις. Δεν θα έλεγα ποτέ όχι. Αναλάβαμε όμως την εξυγίανση της ΚΑΕ και ο κόσμος βασίζεται σε εμάς. Αν υπάρχει πραγματική πρόταση από κάποιον, να έρθει και να την κάνει. Να μην κάνει μόνο κριτική».

Για το Champions League: «Είναι κίνητρο. Σίγουρα…».

Για την αλλαγή στο σήμα της ΚΑΕ: «Το σύμβολο του ΑΡΗ στην αρχή δεν είχε αυτά που βγάλαμε. Μπήκε κάποια στιγμή, διότι θεώρησαν ότι θα συμβόλιζε παραπάνω τη Θεσσαλονίκη. Από πλευράς μάρκετινγκ, κρίθηκε… γεμάτο και αφαιρέθηκε. Δεν βοηθούσε στην αναγνωρισιμότητα το σήματος».

Για τα έσοδα της ΚΑΕ: «Υπάρχουν συζητήσεις για χορηγίες. Θα τα ανακοινώσω όταν έχουν γίνει. Είμαστε πολύ κοντά».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις δηλώσεις Λάσκαρη, μετά τις δηλώσεις προπονητών και παικτών. 

Προτεινόμενα Άρθρα