«Στοίχημα» το αμυντικό ριμπάουντ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κοντράρεται απόψε με την Μονακό, μια ομάδα με μεγάλη αθλητικότητα και έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ.

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες στην Ευρώπη (από Νίμπουρκ και Σκάιλαϊνερς), ο ΑΡΗΣ καλείται να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, προκειμένου να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις του ομίλου του.

Απόψε οι «κίτρινοι» έχουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μονακό, μιας ομάδας που στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην αθλητικότητα των παικτών της. Η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς αρέσκεται να παίζει σε υψηλό τέμπο και να πιάνει ανοργάνωτη την αντίπαλη άμυνα, καθώς το σετ παιχνίδι δεν είναι και το δυνατό της σημείο.

Οι Μονεγάσκοι στηριζόμενοι στα πλούσια αθλητικά τους προσόντα, κατεβάζουν πολλά ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι. Μέχρι στιγμής στο Basketball Champions League, η Μονακό μαζεύει 37,5 ριμπάουντ μ.ο., εκ των οποίων τα 14 είναι απιθετικά. Από την πλευρά του ο ΑΡΗΣ, στον τομέα των ριμπάουντ παρουσιάζει μία αδυναμία και σε όσα παιχνίδια ηττήθηκε φέτος, τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» του.

Σήμερα, οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη θα πρέπει να έχουν καλή αμυντική λειτουργία και να μην δώσουν στους αντιπάλους τους την δυνατότητα ν’ ανανεώσουν τις επιθέσεις τους με τα επιθετικά ριμπάουντ.

Προτεινόμενα Άρθρα