Με σβηστές μηχανές

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ανεβάζοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε εύκολα με 72-54 την Έλιος Σανς και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα στη  Ευρώπη.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, μετά από τρεις σερί ήττες στην Ευρώπη, επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, σημειώνοντας την 5η νίκη του στο Basketball Champions League.

Η Έλιος Σανς μπήκε καλύτερα στο παρκέ. Με τον Βόντσινα να οργανώνει σωστά τις επιθέσεις και τον Ατανάκοβιτς να τελειώνει μ’ επιτυχία τις φάσεις από μέση και μακρινή απόσταση, πήρε το προβάδισμα από νωρίς στο σκορ. Από την πλευρά του ο ΑΡΗΣ «σημάδευε» σε κάθε επίθεση στο χαμηλό ποστ τον Ντραγκίτσεβιτς. Ο Σέρβος εκμεταλλευόμενος τον όγκο και το ύψος του, κέρδιζε τα φάουλ και έδινε σκορ στην ομάδα του από την γραμμή την γραμμή των βολών.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έσφιξαν την άμυνά τους, οι «κίτρινοι» δεν έβρισκαν τρόπο να την διασπάσουν, μένοντας χαμηλά σε παραγωγικότητα. Οι παίκτες του Γιάκσα Βούλιτς εκμεταλλευόμενοι την αναποτελεσματικότητα του ΑΡΗ στην επίθεση, κατάφεραν ν’ αυξήσουν την διαφορά στους 5 (9-14) 4:46 πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν σ’ εκείνο το σημείο και να ρίξουν ξανά την διαφορά, όμως η άμυνά τους δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο αποτελεσματική, με αποτέλεσμα η Έλιος να προηγηθεί με +7 (16-9), 2:40 πριν το τέλος. Σ’ εκείνο το σημείο ο Αυτοκράτορας αντέδρασε. Ανεβάζοντας την απόδοσή του στην άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από τον Τσαϊρέλη, έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 9-2 κι έκλεισε την πρώτη περίοδο με μειονέκτημα δύο πόντων (16-18).

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου ο Ζάρας έφερε το σκορ σε ισορροπία, αλλά πέντε πόντοι δια χειρός Κοβάσεβιτς, έβαλαν και πάλι μπροστά τους Σλοβένους. Ο Δημήτρης Πρίφτης Πρίφτης επανέφερε σ’ εκείνο το σημείο τον Ντραγκίτσεβιτς. Ο Σέρβος ήταν ζεστός πίσω από τα 6,75 και ευστοχώντας σε διαδοχικές προσπάθειες έφερε το ματς στα ίσια (26-26), 6:15 πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ανεβάζοντας στροφές και στην άμυνα, κατάφεραν να οδηγήσουν σε λάθη τους αντιπάλους τους και να πάρουν το προβάδισμα με 30-29, 4:13 πριν το τέλος.

Στον χρόνο που υπολείπονταν, η Έλιος στηριζόμενη στις ατομικές ενέργειες των Κοβάσεβιτς και Κίζλινγκ, κατάφερε να παραβιάσει το καλάθι του ΑΡΗ και να κλείσει με προβάδισμα εντός πόντου το ημίχρονο (36-37).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι δύο ομάδες ήταν νευρικές. Χωρίς υπομονή στο επιθετικό τους παιχνίδι, αστόχησαν στις προσπάθειες που πήραν.

Επτά λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, ο ΑΡΗΣ με διαδοχικές καλές άμυνες, βρήκε την ευκαιρία να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να πετύχει εύκολους πόντους, ανεβάζοντας στο +5 την υπέρ του διαφορά (42-37), 6:55 πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν σ’ εκείνο το σημείο ν’ ανακόψουν τον ρυθμό του ΑΡΗ και να πλησιάσουν εκ νέου στο σκορ, όμως οι «κίτρινοι» έχοντας καλές επιλογές στην επίθεση και ευστοχώντας πίσω από τα 6,75, αύξησαν την υπέρ τους διαφορά στο +9 (51-42), με 3:38 ν’ απομένουν για την λήξη.

Στον υπολειπόμενο χρόνο, οι Σλοβένοι μ’ ένα γρήγορο σερί μείωσαν στους 5 (51-46), αλλά ο ΑΡΗΣ πήρε εκ νέου τα ηνία και έκλεισε την τρίτη περίοδο με +7 (53-46).

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου παίχτηκε κακό μπάσκετ, με τους δύο αντιπάλους να είναι άστοχοι και να υποπίπτουν σε λάθη. 7:52 πριν την λήξη, ο Κάμινγκς με τρίποντο ανέβασε για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφιο  νούμερο. Ο Μότσνικ μείωσε προσωρινά στους οκτώ, αλλά πέντε σερί πόντοι από Μούρτο και Κάμινγκς, ανέβασαν την διαφορά στο +13 (61-48) υπέρ του ΑΡΗ, 6:20 πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Στο χρόνο που απέμενε οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη δεν χαλάρωσαν και συνέχισαν ν’ ανεβάζουν την υπέρ του διαφορά, φτάνοντας τελικά σε μία άνετη επικράτηση.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 36-37, 53-46, 72-54

ΑΡΗΣ (Πρίφτης):
Μαρμπλ 6(2), Ξανθόπουλος 7(1), Φλιώνης, Τσαϊρέλης 10(1), Τζένκινς 2, Κάμινγκς 18(3), Ζάρας 4, Μούρτος 8, Σίμτσακ, Ντραγκίτσεβιτς 17(3)

Έλιος Σανς (Βούλιτς): Μότσνικ 7, Κίζλινγκ 8(2), Μπράτετς, Βέσελ 2, Ρέμεκουν 8, Κοβάσεβιτς 13(3), Ατανάκοβιτς 12(1), Μπόλτσινα, Βόντσινα 4

Προτεινόμενα Άρθρα