«Λύκοι»… ξεχύθηκαν στο Σικάγο! (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα χθεσινά αποτελέσματα στο NBA

Η συνηθισμένη έκφραση θέλει τον λύκο να γίνεται αρνάκι. Στο Σικάγο ωστόσο, η μετατροπή έγινε… ανάποδα τα ξημερώματα.

Μετά από μια απαράδεκτη πρώτη περίοδο, όπου έμειναν πίσω μέχρι και 20 πόντους (26-6), οι Τίμπεργουλβς άρχισαν να αγριεύουν απέναντι στους υπερόπτες Μπουλς.

Πρώτα λοιπόν ροκάνισαν τη διαφορά μέχρι το ημίχρονο (-4) και στο τέλος κατάφεραν την ολική ανατροπή (99-94) που επέτρεψε στον Τομ Τίμποντο να πικράνει την πρώην ομάδα του.

Κάτι στο οποίο βασικό ρόλο έπαιξαν οι Λαβίν (24 πόντοι) και Ουίγκινς (23 πόντοι), την ώρα που ο Μπάτλερ δεν είχε την αναμενόμενη συνεισφορά από τον Ουέιντ (12 πόντοι) και πάλευε σχεδόν μόνος, με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Λίγο αργότερα, οι Γουόριορς έβρισκαν σθεναρή αντίσταση από τους Πέλικανς, αλλά κατάφερναν επίσης να φύγουν με το διπλό από τη Νέα Ορλεάνη. Χάρη στον επιθετικό οίστρο των Κάρι και Ντουράντ (30 και 27 πόντοι αντίστοιχα), αλλά και στο triple-double του Γκριν (12 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 10 ασίστ), η ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ επικράτησε δύσκολα με 113-109.

Αντίθετα, με άνεση καθάρισαν οι Καβαλίερς τους «πληγωμένους» Γκρίζλις. Με τον Μαρκ Γκασόλ να προστίθεται στις ήδη πολλές απουσίες, οι «αρκούδες» πάλεψαν όσο μπορούσαν το ματς, αλλά τελικά υπέκυψαν στην ανωτερότητα των πρωταθλητών με 103-86. Βασικό λόγο στο να συμβεί αυτό αποτέλεσε ο Λοβ (29 πόντοι), όπως και οι Τζέιμς και Σμιθ (που προσέθεσαν από 23 έκαστος).

Κατά τ’ άλλα, ανώμαλα προσγειώθηκαν οι Νικς, οι οποίοι τα βρήκαν μπαστούνια στο Φίνιξ και τελικά γνώρισαν στην παράταση τη δεύτερη μόλις ήττα τους στα επτά τελευταία ματς (113-111).

Ευκολότερα του αναμενομένου και χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει ο Λίλαρντ (17 πόντοι), οι Μπλέιζερς επιβλήθηκαν 114-95 των Θάντερ, οι οποίοι είχαν σε μέτρια βραδιά τον Γουέστμπρουκ (20 πόντοι). Όσο για τους Χοκς, επέστρεψαν στις αποτυχίες, αφού ηττήθηκαν μέσα στην Ατλάντα από τους Μάτζικ με το χορταστικό 131-120.

Πηγή: sport-fm.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα