Ακόμη μοιράζει ασίστ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τα περισσότερα καλάθια να προέρχονται από ομαδικές συνεργασίες.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης στο πρώτο μέρος και κυριάρχησε στο παρκέ. Στην επανάληψη όμως, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε ακόμη και με 27 πόντους (18-45), έχασε την συγκέντρωσή της και έδωσε την δυνατότητα στον Απόλλωνα να μειώσει στους 7 (57-64). Στα έξι λεπτά που είχαν στην διάθεσή τους οι «κίτρινοι» σοβαρεύτηκαν και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη με 64-79.

Στην σημερινή αναμέτρηση, ο ΑΡΗΣ τα πήγε περίφημα στο κομμάτι της δημιουργίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Αυτοκράτορας μοίρασε 23 τελικές πάσες, τις περισσότερες που έχει μοιράσει μέχρι στιγμής σε αγώνα πρωταθλήματος.

Το συγκεκριμένο νούμερο επιτεύχθηκε για δύο λόγους. Πρώτος λόγος το 78,57% στα δίποντα. Οι «κίτρινοι» ήταν άκρως αποτελεσματικοί μέσα από την γραμμή των 6,75, αστοχώντας σε μόλις 6 προσπάθειες (22/28). Δεύτερος λόγος είναι ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Με τον έμπειρο πόιντ-γκαρντ στον «1» και τον Κάμινγκς στο «2», ο ΑΡΗΣ λειτουργεί καλύτερα. Ο Αμερικάνος κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει την ικανότητα που έχει ο Ξανθόπουλος στο κομμάτι της δημιουργίας. Ο έμπειρος γκαρντ αγωνίστηκε απόψε 31:23 και οργάνωσε εξαιρετικά τις επιθέσεις της ομάδας, ειδικά στα σημεία που ο Απόλλωνας έριξε την διαφορά σε μονοψήφιο και ο ΑΡΗΣ χρειαζόταν σκορ.

Προτεινόμενα Άρθρα