Να περάσει ο επόμενος

από AllAboutARIS

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο ΑΡΗΣ κέρδισε εύκολα με 98-77 το Λαύριο, σημειώνοντας την 8η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη κατέστησε από την πρώτη στιγμή σαφές ποιος είναι το αφεντικό του αγώνα, φτάνοντας σε μία άνετη νίκη, την 7η συνεχόμενη και 8η συνολικά στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες ήταν εύστοχες στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ. Για το Λαύριο ο Μπολντς ήταν αυτός που έδινε λύσεις στο σκοράρισμα ενώ για λογαριασμό των «κιτρίνων», οι Καββαδάς και Κάμινγκς.

Όσο κυλούσε ο χρόνος οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη ανέβαζαν την απόδοσή τους στην άμυνα και όσο «έσφιγγε» η «κίτρινη» άμυνα, οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύονταν όλο και περισσότερο να βρούνε τρόπους για να την διασπάσουν.

Τρία λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, ο ΑΡΗΣ αύξησε για πρώτη φορά την διαφορά στους δέκα (19-9), είτε σκοράροντας εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, είτε τροφοδοτώντας στο χαμηλό ποστ τον Βασίλη Καββαδα, ο οποίος αξιοποιούσε την υπέροχή του σε όγκο και δύναμη και τελείωνε τις φάσεις κάτω από το καλάθι.

Στον χρόνο που υπολείπονταν για το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου το Λαύριο αντέδρασε. με τον Χάμιλτον, αρχικά, και τον Στεφανίδη σε δεύτερο χρόνο να δίνουν σκορ από μέση και μακρινή απόσταση, κατάφερε να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 5-10 και να μειώσει στους πέντε (24-19).

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, ο ΑΡΗΣ πήρε και πάλι τα ηνία του ματς και  στηριζόμενος στην καλή του άμυνα, κράτησε χωρίς σκορ του αντιπάλους του. Στην επίθεση, ο Θόδωρος Ζάρας ανέλαβε δράση και με διαδοχικά εύστοχα σουτ, ανέβασε και πάλι σε διψήφιο την διαφορά (32-22), 8:27 πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Το Λαύριο απάντησε και μείωσε εκ νέου σε μονοψήφιο την διαφορά, όμως ο ΑΡΗΣ είχε βρει τα πατήματά του επιθετικά και διατηρούνταν σε απόσταση ασφαλείας.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, ο ΑΡΗΣ συνέχισε να λειτουργεί αποτελεσματικά σε άμυνα κι επίθεση, ανεβάζοντας και πάλι την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (η διαφορά έφτασε και τους 16, 48-32, 1:31 πριν το τέλος). Το Λαύριο δεν είχε απαντήσεις, κυρίως, απέναντι στην άμυνα του ΑΡΗ, με αποτέλεσμα να πάει με μειονέκτημα 15 πόντων στ’ αποδυτήρια (40-35).

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι «κίτρινοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Παίζοντας με ενέργεια και μαχητικότητα στην άμυνα, «βραχυκύκλωσαν» επιθετικά τους παίκτες του Χρήστου Σερέλη. Στην επίθεση, διαβάζοντας σωστά το παιχνίδι εκδήλωναν προσπάθειες υπό καλές προϋποθέσεις, οι οποίες στην πλειοψηφία τους βρήκαν στόχο, με αποτέλεσμα η διαφορά ν’ αυξηθεί στους 20 (60-40), 6:44 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Σ’ εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και παίρνοντας σκορ στην επίθεση από τα τρίποντα του Γκρέι, κατάφεραν να μειώσουν στους 12 (66-54), 3:03. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη απορρυθμίστηκαν επιθετικά και υπέπεσαν σε κάποια αβίαστα λάθη, όμως βρήκαν γρήγορα τα πατήματα τους, πήραν σκορ στα σημεία που το Λαύριο είχε το μομέντουμ του αγώνα υπέρ του και πήγαν με προβάδισμα 13 πόντων (72-59) στην τέταρτη περίοδο.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το Λαύριο έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια να επιστρέψει στην διεκδίκηση του ματς, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στους 10 (77-67), 6:49 πριν το τέλος του αγώνα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο Αυτοκράτορας ανέβασε στροφές, κυριάρχησε στο παρκέ, ανέβασε την διαφορά πάνω από τους 20, (άγγιξε και τους 23 πόντους η διαφορά 97-74) κι έφτασε μ’ επιβλητικό τρόπο στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-19, 50-35, 72-59, 98-77 

AΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 9 (3), Τζένκινς, Κάμινγκς 17 (2), Καββαδάς 20, Ντραγκίσεβιτς 14 (2), Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 3, Ζάρας 17 (4), Σίμτσακ 5, Μπάκνερ 2, Γιάνκοβιτς 9

Λαύριο (Σερέλης): Χάμιλτον 11 (1), Γκρέι 14 (4), Στεφανίδης 10 (2), Κοκ , Μπολντς 15 (2), Σέλτον 4, Πάντερ 13 (2), Αθανασούλας 2, Περράκης 5, Κακλαμανάκης 3

Προτεινόμενα Άρθρα