Ντραγκίτσεβιτς και Γιάνκοβιτς μπαίνουν στα… παπούτσια του Σανικίτζε

από AllAboutARIS

Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και Τάντιγια Ντραγκίτσειτς αρχίζουν να έχουν μεγάλη συνεισφορά στο κομμάτι της δημιουργίας.

Οι δύο φόργουορντ εκμεταλλεύονται την ικανότητά που έχουνε τόσο στο ποστ-απ παιχνίδι όσο και με την μπάλα στο παρκέ και στις περισσότερες περιπτώσεις κοιτάνε πρώτα την πάσα και σε δεύτερο χρόνο να εκτελέσουν.

Και ο Ντραγκίτσεβιτς και ο «Βλάντο» είναι παίκτες που μπορούν να πασάρουν σωστά, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ρήγμα στην αντίπαλη άμυνα και να δώσουν ένα έτοιμο καλάθι σε κάποιον συμπαίκτη τους. Όταν στο παρκέ βρίσκεται ο ένας από τους δύο (ή και οι δύο) είναι αρκετές οι φορές που θα πάρει την μπάλα στο χαμηλό ποστ είτε για να εκδηλώσει προσπάθεια, είτε για να τραβήξει επάνω του την άμυνα και να δώσει ένα αμαρκάριστο σουτ. Στις περιπτώσεις που βγαίνουν στην περιφέρεια, αν δεν πάρουν το σουτ, βλέπουν την πάσα στον ψηλό μέσα στην ρακέτα ή το κόψιμο των γκαρντ στην βασική γραμμή, κάτι που συνέβει σε αρκετές περιπτώσεις στην χθεσινή αναμέτρηση με το Λαύριο, εκεί όπου οι δύο παίκτες μοίρασαν επτά τελικές πάσες (4 ο Γιάνκοβιτς και 7 ο Ντραγκίτσεβιτς). 

Οι δύο φόργουορντ όσο περνάει ο καιρός αναπληρώνουν όλο και αποτελεσματικότερα το κενό του Βίκτορ Σανικίτζε, είτε με το να σκοράρουν, αλλά κυρίως με το να πασάρουν.

Προτεινόμενα Άρθρα