Ευκαιρία για τον ΑΡΗ η αμυντική «καθίζηση» της Α.Ε.Κ.

από AllAboutARIS

Η Α.Ε.Κ. το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και παρουσιάζει αρκετές αδυναμίες στην άμυνα.

Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ξεκίνησε εκρηκτικά την χρονιά πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις και σημειώνοντας διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Το τελευταίο διάστημα όμως και πιο συγκεκριμένα τον τελευταίο μήνα, φαίνεται πως η Ένωση ψάχνει τον ρυθμό της.

Η Α.Ε.Κ. είναι ομάδα που στηρίζει πολλά στην άμυνα της, αλλά στο συγκεκριμένο κομμάτι παρουσιάζει πρόβλημα τον τελευταίο μήνα. Πριν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (26/11), η Α.Ε.Κ. είχε 60,25 πόντους μ.ο. παθητικό και μία από τις ισχυρότερες άμυνες του πρωταθλήματος. Από την ήττα στο «Σ.Ε.Φ.» και μετά όμως, η ομάδα του Ζντοβτς αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αμυντική της λειτουργία και αυτό πιστοποιείται από τους 75,2 πόντους που δέχεται κατά μ.ο. στα τελευταία πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος. 

Στην αναμέτρηση του Σαββάτου, ο ΑΡΗΣ που είναι καλά επιθετικά τον τελευταία καιρό θα πρέπει να “διαβάσει” τις αδυναμίες της αντιπάλου του στην άμυνα, να την φθείρεί όσο το δυνατόν περισσότερο και να την παρασύρει στον ρυθμό του.

Προτεινόμενα Άρθρα