Με αυτή την άμυνα δεν κερδίζεις

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παρουσίασε πολύ κακό πρόσωπο, κυρίως, αμυντικά στην σημερινή αναμέτρηση με την Α.Ε.Κ., με αποτέλεσμα να χάσει από νωρίς την επαφή με το σκορ.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, κάτι που παραδέχτηκαν και στις δηλώσεις τους μετά το τέλος του ματς. Η άμυνα των «κιτρίνων» σήμερα δεν λειτούργησε στον επιθυμητό βαθμό αποτελεσματικά, η Α.Ε.Κ. βρήκε τους διαδρόμους προς το καλάθι, τροφοδότησε σωστά τους ψηλούς της μέσα στο ζωγραφιστό, εκτέλεσε πολλά ελεύθερα τρίποντα και γενικότερα εκδήλωσε προσπάθειες υπό καλές συνθήκες, με αποτέλεσμα οι περισσότερες να βρούνε στόχο.

Στο σημείο που ο Ρόκο Λένι Ούκιτς βρήκε ρυθμό επιθετικά κι ευστόχησε σε τρία διαδοχικά τρίποντα, δίνοντας αέρα εννέα πόντων στην ομάδα του (44-35), ο ΑΡΗΣ δεν βρήκε τρόπο να τον περιορίσει. Ο Κάμινγκς παροπλίστηκε μετά το τρίτο φάουλ που τον χρέωσε ο Αναστόπουλος, με συνέπεια οι «κίτρινοι» ν’ απορρυθμιστούν και επιθετικά και να πάνε με μειονέκτημα δέκα πόντων στο ημίχρονο (46-36).

Στην επανάληψη, τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμη περισσότερο για τους παίκτες του Πρίφτη, οι οποίοι χωρίς συγκέντρωση και υπομονή στην επίθεση αστόχησαν στην πλειοψηφία των προσπαθειών που πήραν και υπέπεσαν σε αβίαστα λάθη. Το πρόβλημα στην άμυνα παρέμεινε και διογκώθηκε, καθώς οι «κίτρινοι» δεν έμπαιναν δυνατά στις μονομαχίες, δεν είχαν ενέργεια, δεν υπήρχε σωστή συνεννόηση μεταξύ κοντών και ψηλών στα πικ εν ρολ, με αποτέλεσμα η Α.Ε.Κ. να δημιουργήσει ρήγματα και να φορτώσει με πόντους το καλάθι τους.

Οι 81 πόντοι που δέχτηκε σήμερα ο ΑΡΗΣ είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα, πίσω από τους 94 που δέχτηκε από τον Κόροιβο. Οι «κίτρινοι» πρέπει να δούνε τα λάθη τους και να τα διορθώσουν το συντομότερο δυνατόν, γιατί την ίδια ομάδα θα κληθούν ν’ αντιμετωπίσουν σε μία εβδομάδα ακριβώς.

Προτεινόμενα Άρθρα