Μετά τον Ξανθόπουλο το χάος

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, καθώς κανένας άλλος γκαρντ, πέρα από τον Βασίλη Ξανθόπουλο, δεν μπορεί να οργανώσει σε ικανοποιητικό βαθμό το παιχνίδι της ομάδας και να αξιοποιήσει τους υπόλοιπους.  

Εχθές οι «κίτρινοι» μοίρασαν 13 συνολικά τελικές πάσες και τις πέντε τις έδωσε ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Πριν φορτωθεί με φάουλ ο έμπειρος γκαρντ, ο ΑΡΗΣ λειτουργούσε καλύτερα στην επίθεση, οι ψηλοί τροφοδοτήθηκαν σωστά και η ομάδα πήρε πόντους μέσα από το ζωγραφιστό. Όταν όμως ο Έλληνας γκαρντ δεν ήταν στο παρκέ, οι «κίτρινοι» είχαν θέμα τόσο στο κομμάτι της οργάνωση , όσο και σε αυτό της δημιουργίας. Ο Κάμινγκς είναι εξαιρετικός παίκτης, με πλούσια συνεισφορά στο επιθετικό και αμυντικό παιχνίδι της ομάδας, αλλά υστερεί στο δημιουργικό κομμάτι.

Αυτή η συνθήκη ενισχύει ακόμη περισσότερο την ανάγκη απόκτησης ενός παίκτη στον «1», ο οποίος θα μπορεί να δημιουργήσει και σε δεύτερο χρόνο να εκτελέσει, κρατώντας σε υψηλό βαθμό την δημιουργικότητα και την ηρεμία της ομάδας, όταν ο Ξανθόπουλος θα βρίσκεται στον πάγκο με φάουλ.

Προτεινόμενα Άρθρα