Η άμυνα θα τον οδηγήσει στη νίκη

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ δίνει το ματς της χρονιάς αύριο απέναντι στην Α.Ε.Κ. και προκειμένου να επιτεύξει τον στόχο του, πρέπει να παίξει άμυνα.

Οι «κίτρινοι», μετά από τρία χρόνια διεκδικούν και πάλι το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Απέναντί τους η Α.Ε.Κ. που πριν από μία εβδομάδα κέρδισε εύκολα την πρώτη μεταξύ τους «μάχη» με 81-61.

Στην αναμέτρηση του πρωταθλήματος, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Χωρίς νεύρο, διάθεση, μαχητικότητα και πίστη από τα μισά της 2ης περιόδου κι έπειτα, επέτρεψε στην Ένωση να κάνει το παιχνίδι της και να φτάσει σε μία άνετη επικράτηση.

Αντίστοιχη εμφάνιση δύσκολα θα επαναλάβει ο ΑΡΗΣ. Οι παίκτες γνωρίζουν την σημαντικότητα του συγκεκριμένου αγώνα και μέσα σ’ ένα Αλεξάνδρειο που θα φλέγεται, μόνο απαθείς δεν θα μείνουν (στην απάθεια απέδωσε την ήττα στο «Ο.Α.Κ.Α.» ο Βασίλης Καββαδάς).

Για να καταφέρει ο Αυτοκράτορας να πάει το παιχνίδι στον δικό του ρυθμό, θα πρέπει να παίξει άμυνα. Η Α.Ε.Κ. μ’ εξαίρεση το τρίλεπτο στα μισά της 2ης περιόδου που πήρε σκορ από τα διαδοχικά τρίποντα του Ούκιτς, δεν παρουσίασε κάτι το… συγκλονιστικό στο παρκέ. Από την στιγμή όμως που ο ΑΡΗΣ δεν προέβαλλε αντίσταση χάνοντας , σχεδόν, όλες τις μονομαχίες στην άμυνά του, η Ένωση έκανε το παιχνίδι της κι έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη. Οι «κίτρινοι» γνωρίζουν πλέον το στυλ παιχνιδιού των αντιπάλων τους, έχουν αναλύσει τα λάθη τους και αναμένεται να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι και υποψιασμένοι αύριο. Η αμυντική τους λειτουργία, που στα τελευταία τρία ματς έχει ένα θέμα (δέχεται 85 πόντους μ.ο.), θα πρέπει να είναι σ’ εξαιρετικό επίπεδο και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να βρούνε ρυθμό επιθετικά. Κάθε κατοχή, κάθε ριμπάουντ, κάθε διεκδίκηση θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να βγάλει πάθος, ενέργεια, ένταση, σκληράδα μέσα στο παρκέ, να μην επιτρέψει στην Α.Ε.Κ. να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει κάτι θετικό από το παιχνίδι. Οι «κίτρινοι» έχουν την ικανότητα να παίξουν με αυτόν τον τρόπο κι επιπλέον έχουν και τον κόσμο στο πλευρό τους, για να πάρουν την επιπλέον ψυχολογική ώθηση που χρειάζονται.

Προτεινόμενα Άρθρα