«Για εμάς τους Αρειανούς είναι σημαντικό ότι παίζουμε στην έδρα μας»

από AllAboutARIS

«Ισοδύναμες οι ομάδες, αγώνας εγωισμού, καρδιάς και κινήτρου ο αυριανός»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο πρώην παίκτης του ΑΡΗ, Αντώνης Ασημακόπουλος, χωρίς να μπορεί να κρύψει τα δυνατά του αισθήματα για τον ΑΡΗ, ενώ εξέφραση την δική του άποψη για τον πολύ σημαντικό ημιτελικό του ΑΡΗ με την ΑΕΚ αύριο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την σημαντικότητα του παιχνιδιού με την ΑΕΚ: «Εγώ σαν παλιός παίκτης της ομάδας γνωρίζω από μόνος μου το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Όποιος έχει περάσει από τον ΑΡΗ δεν μπορεί να διώξει τα συναισθήματα του για αυτήν την ομάδα. Είναι σίγουρα ένα σημαντικό παιχνίδι, θεωρώ ότι είναι σταθμός για την ομάδα, αλλά δεν είναι και το τέλος. Η ομάδα ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει για να κατακτήσει αυτό το ματς».

«Οι ομάδες είναι ισοδύναμες όπως δείχνουν και οι αριθμοί και είναι καθαρά θέμα κινήτρου και εγωισμού. Τέτοια παιχνίδια κρίνονται συνήθως στις λεπτομέρειες, παρά στα στατιστικά. Είναι θέμα καρδιάς, εγωισμού και ποιος το θέλει περισσότερο».

«Το σκάουτινγκ έχει μεγάλο ρόλο στο σύγχρονο μπάσκετ, παρόλα αυτά όσο καλό και αν είναι το σκάουτινγκ σε τέτοια παιχνίδι παίζει μεγαλύτερο ρόλο η ψυχή».

Για το ποια η ομάδα έχει το πλεονέκτημα: «Αν το δούμε καθαρά αγωνιστικά θεωρώ πως οι ομάδες είναι ισοδύναμες. Η κάθε ομάδα έχει πλεονεκτήματα σε διαφορετικό τομέα. Για εμάς τους Αρειανούς είναι σημαντικό ότι παίζουμε στην έδρα μας που είναι πολύ δυνατό όπλο. Πριν λίγα χρόνια που παίξαμε στον ημιτελικό με τον Πανιώνιο, ο κόσμος μας είχε κατακλύσει το γήπεδο και εμείς με ένα μπάσκετ υψηλών προδιαγραφών πήραμε το εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό».

«Κάτι αντίστοιχο θέλω να ζήσουν και τα παιδιά που παίζουν τώρα στον ΑΡΗ. Νομίζω πως ο κόσμος ξέρει καλύτερα από τον καθένα τι πρέπει να κάνει, το δείχνει τόσα χρόνια, οπότε από εκεί και πέρα οι παράμετροι που θα κρίνουν το παιχνίδι, κατά την προσωπική μου άποψη είναι η αμυντική συμπεριφορά και ο έλεγχος του παιχνιδιού».

Για το ότι ο ΑΡΗΣ πρέπει να στηριχτεί κυρίως στην άμυνα του:«Σίγουρα ο κάθε λογικός το σκέφτεται έτσι. Ο κ.Πρίφτης έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του όλα αυτά τα χρόνια. Τόσα χρόνια που παίζω μπάσκετ αυτό έχω μάθει, ότι μια ομάδα πρέπει να θωρακίζει αρχικά την άμυνα της και μετά να τρέξει και να ελέγξει τον ρυθμό μέσα από τα ριμπάουντ. Ο Σάββας Καμπερίδης και ο Θανάσης Μολυβδάς έχουν αναλύσει τον αγώνα του πρωταθλήματος που προηγήθηκε και σίγουρα οι παίκτες του ΑΡΗ θα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν».

«Είναι δυο διαφορετικά παιχνίδια. Οι παίκτες της ομάδας θα έχουν εκλάβει διαφορετικά κάποια στοιχεία και το πώς θα πρέπει να τα εφαρμόσουν».

Για την αντιμετώπιση του Ούκιτς που έκανε ζημιά στον ΑΡΗ στον αγώνα του πρωταθλήματος: «Ο προπονητής ξέρει ποιος είναι ιδανικός για να τον αντιμετωπίσει. Παίκτες σαν τον Ούκιτς που μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα στο παρκέ, πρέπει να τους έχεις συνεχώς «εκτός παιχνιδιού» γιατί αν τους βάλεις στο παιχνίδι τότε θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Για εμένα αυτό είναι το σημαντικό».

«Το προηγούμενο παιχνίδι κρίθηκε στα δυο διαφορετικά μομέντουμ στο τρίτο δεκάλεπτο, στα ξεσπάσματα της ΑΕΚ. Αν συνυπολογίσουμε και την αστοχία του ΑΡΗ σε εκείνο το παιχνίδι, που πιστεύω ήταν απλά μια κακή παρένθεση το ματς του ΟΑΚΑ, θεωρώ ότι αν προσέξουν τα ριμπάουντ και περιορίσουν τον Ούκιτς θα είναι σημαντικό κομμάτι στην έκβαση του αποτελέσματος».

Για το αν ο ΑΡΗΣ θα πρέπει να φέρει την μπάλα στο καλάθι ή αν το παιχνίδι θα κριθεί από την ευστοχία της περιφέρειας:«Νομίζω ο ΑΡΗΣ είναι ομάδα που βασίζεται στο περιφερειακό της μπάσκετ, οπότε αν ξεκινήσουμε από εκεί θα μπορέσει να βρει διαδρόμους να φτάσει η μπάλα και στους ψηλούς. Η δημιουργία φάσεων από τους ψηλούς μέσα στην ρακέτα είναι ένα είδος παιχνιδιού που δεν το έχει πολύ φέτος ο ΑΡΗΣ. Ο Καββαδάς είναι περισσότερα παίκτης που τελειώνει τις φάσεις, εκμεταλλευόμενος την δύναμη του. Η ομάδα πρέπει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα και μετά οι φάσεις θα έρθουν από μόνες τους. Καλοί παίκτες είναι, καλοί προπονητές βρίσκονται στον πάγκο και πιστεύω όλοι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό».

Για το πώς ο προπονητής προετοιμάζει ψυχολογικά την ομάδα του, πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι: «Θεωρώ ότι η ομάδα προετοιμάζεται εδώ και καιρό για το παιχνίδι, δεν περιμένει μια μέρα πριν έρθει το παιχνίδι. Μια ομάδα σαν τον ΑΡΗ δεν περιμένει την ημέρα πριν τον αγώνα να προετοιμαστεί. Αυτό που γίνεται απλά τις μέρες πριν το παιχνίδι είναι να μπορέσει να τονώσει την ψυχολογία των παικτών, να τους ανεβάσει το ηθικό, γιατί το μπάσκετ είναι ένα άθλημα ψυχολογίας που χρειάζεται παίκτες σίγουρος για ότι κάνουν».

«Εμείς αυτό που κάναμε όταν ήμουν στην ομάδα ήταν να τονώνουμε την ψυχολογία μας, να χαλαρώνουμε, ώστε να διώξουμε τον παράγοντα τους άγχους και της πίεσης και ταυτόχρονα να ανεβάζουμε το ποσοστό συγκέντρωσης. Δεν επηρεαζόμασταν από εξωαγωνιστικούς παράγοντες, ούτε τι λένε τα ΜΜΕ, ήμασταν προσηλωμένοι, κλείναμε τα κινητά μας, δεν μιλούσαμε πολύ και τέτοια πράγματα. Όλα αυτά βέβαια ξεκινούσαν από τα αποδυτήρια, την σχέση των παικτών μεταξύ τους. Η ομάδα σαν ζωντανός οργανισμός έχει πολλά κύτταρα τα οποία θα πρέπει να κρατήσει φρέσκα για να λειτουργήσει σωστά».

Για το ότι η ΑΕΚ ενισχύθηκε την χειμερινή περίοδο ενώ ο ΑΡΗΣ δεν προχώρησε σε κάποια προσθήκη ενόψει του αγώνα: «Πριν από ένα τέτοιο ματς είναι πολύ εύκολο να λέμε τι θα μπορούσε να γίνει. Όταν όμως κλεινόμαστε εμείς να πάρουμε την απόφαση είναι δύσκολο, για την διοίκηση και τον προπονητή του ΑΡΗ. Εμένα δεν με βρίσκει αντίθετο η απόφαση της ομάδας. Πολλές φορές όταν κάνουμε προσθήκες σε ένα ρόστερ, αλλάζουν οι ισορροπίες της ομάδας και αυτό χρειάζεται παραπάνω χρόνο, ώστε οι νέοι παίκτες να προσαρμοστούν στην ομάδα. Κάποιοι παίκτες κερδίζουν κάτι και κάποιοι χάνουν. Είναι δίκοπο μαχαίρι. Ούτε εγώ θα έκανα προσθήκες στην ομάδα, αν είχα το δικαίωμα επιλογής, θα κρατούσα την ομάδα ίδια».

Για το αν θα ήθελε ο ίδιος να είναι μέσα στο γήπεδο αύριο: «Όχι μέσα το γήπεδο, μέσα στον πάγκο θα ήθελα να είμαι, με την φανέλα μου έτοιμος να μπω μέσα. Στο γήπεδο δεν μπορώ να έρθω ακόμα και να μην παίζω, όσο είμαι εν ενεργεία παίκτης, απλά δεν μπορώ».

Για την ομάδα που αγωνίζεται ο ίδιος:«Εγώ συνεχίζω. Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα τώρα γιατί στην Γ’ Εθνική αναγκάζομαι να παίζω 38 λεπτά μέσο όρο, αλλά η Α΄ήταν πολύ εύκολη για εμένα. Το μπάσκετ είναι τρόπος ζωής για εμένα».

Προτεινόμενα Άρθρα