Ο… ξεχασμένος Βορράς των τελικών

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στον 42ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και το AllAboutARIS καταγράφει πόσοι από αυτούς έγιναν στην Βόρεια Ελλάδα.

Η Ε.Ο.Κ. αναμένεται ν’ ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες το γήπεδο διεξαγωγής του μεγάλου τελικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το γήπεδο που έχει αυτή την στιγμή το προβάδισμα είναι το Κλειστό Γυμναστήριο «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκεί όπου το 2014 ο ΑΡΗΣ έπαιξε τον τελευταίο τελικό Κυπέλλου, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω βλέπουμε ότι μόλις πέντε φορές η Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, φιλοξένησε έναν τελικό Κυπέλλου. Το 1982, το 1984, το 1989 και το 1998, έδρα του τελικού ήταν το Παλέ και το 2000 ο τελικός έγινε στο Κλειστό της Πυλαίας. 17 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ένας τελικός Κυπέλλου διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη, αλλά αυτό όπως φαίνεται δεν απασχολεί και πολύ την ομοσπονδία, η οποία σκοπεύει να στείλει και πάλι τον τελικό στην Κρήτη.  

Στις 19 Φεβρουαρίου, την ημέρα του τελικού, ο ΑΡΗΣ θα εκπροσωπήσει ολόκληρη την Θεσσαλονίκη, θα διεκδικήσει με αξιώσεις έναν τίτλο, γι’ αυτό και η Ε.Ο.Κ. καλείται ν’ αποφασίσει με γνώμονα την λογική και την δικαιοσύνη και να ορίσει τον τελικό σ’ ένα γήπεδο όπου θα έχουν… πρόσβαση οι φίλαθλοι και των δύο φιναλίστ. 

Οι άνθρωποι του ΑΡΗ έχουν εκφράσει την επιθυμία να γίνει ο τελικός σε πόλη της Βόρειας Ελλάδας και σε περίπτωση δεν γίνει κάτι τέτοιο, θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Προτεινόμενα Άρθρα