Διέσυρε την Μπάμπεργκ η ΤΣΣΚΑ

από AllAboutARIS

Εύκολα παρά τις απουσίες η ΤΣΣΚΑ

Με τη νίκη της, η ομάδα του Ιτούδη συνεχίζει την σταθερή πορεία της στην κορυφή (14-4), ενώ η Μπάμπεργκ έχασε κι άλλο έδαφος στη μάχη για τα πλέι οφ μένοντας στο 7-11. Kορυφαίος για τους νικητές ο Νάντο Ντε Κολό που είχε 26 πόντους, 5 ασίστ, 4 ριμπάουντ και 3 κλεψίματα. Στους 13 σταμάτησε ο Κάιλ Χάινς, ενώ για τους Γερμανούς ξεχώρισαν οι Μέλι (15π.) και Τάις (16π.).

Η Μπάμπεργκ έδειξε να μπαίνει καλύτερο στο παρκέ και προηγήθηκε πολύ γρήγορα με 3-7. Η ΤΣΣΚΑ «απάντησε» με πρωταγωνιστή τον Τζάκσον και σερί 9-0, βάζοντας έτσι το παιχνίδι στη λογική που ήθελε. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ιτούδη να διατηρεί τον έλεγχο και προβάδισμα (21-17). Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με μπλακ-άουτ τεσσάρων λεπτών για τους Γερμανούς. Οι Ρώσοι το εκμεταλλεύτηκαν και ο Φριντζόν πέτυχε γκολ-φάουλ για διψήφια διαφορά (33-22, στο 15′). Ο Μέλι πάλευε μόνος για την Μπάμπεργκ και η ΤΣΣΚΑ δεν είχε πρόβλημα να διατηρεί την απόσταση σε υψηλά επίπεδα (44-33, στο 20′). 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν, στο δεύτερο μέρος, αποφασισμένοι να «κλειδώσουν» οριστικά τη νίκη. Ο πολύ καλός Χάινς κάρφωσε για το +18 (55-37), στο 16′), ενώ λίγο αργότερα η κατάσταση ξέφυγε με τον Φριντζόν να γράφει το +24 (66-42). Το σκηνικό δεν θα μπορούσε να μεταβληθεί φυσικά, με τους Ντε Κολό και Χάινς να συνεχίζουν να δίνουν τον τόνο για την ΤΣΣΚΑ μέχρι το τελικό 85-64.

Για την 19η αγωνιστική, η ΤΣΣΚΑ θα δοκιμαστεί στο Κάουνας με την Ζαλγκίρις (24/1), ενώ η Μπάμπεργκ θα φιλοξενήσει την Ρεάλ Μαδρίτης (25/1) επί γερμανικού εδάφους.

Προτεινόμενα Άρθρα