«Κάστρο» το «Louis II»

από AllAboutARIS

Η Μονακό κάνει εντυπωσιακή πορεία, τόσο στο γαλλικό πρωτάθλημα, όσο και στην Ευρώπη και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική όταν αγωνίζεται εντός έδρας.

Η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς οδηγεί την κούρσα στο γαλλικό πρωτάθλημα με 15 νίκες σε 17 παιχνίδια και παράλληλα είναι στην πρώτη θέση του Α΄ ομίλου του BCL με 11 νίκες σε 13 ματς. Μιλάμε δηλαδή για 26 νίκες μετά από 30 αγώνες σε Γαλλία κι Ευρώπη (ποσοστό 86,6%). Από τα 30 ματς που έχουν δώσει μέχρι τώρα οι Μονεγάσκοι, τα 15 είναι εντός έδρας (9 πρωταθλήματος, 6 στο BCL). Όταν αγωνίζεται στο «Louis II» η Μονακό, το έργο των αντιπάλων της είναι ιδιαίτερα δύσκολο και αυτό αποδεικνύεται από τις 14 νίκες που μετράει εντός έδρας.

Μοναδική ομάδα που κατάφερε να φύγει με το «διπλό» από το «Louis II» ήταν η Παρί Λεβαλουά, στις 4/12 σε αγώνα πρωταθλήματος, επικρατώντας με 83-98. Αυτή, είναι και η μοναδική εντός έδρας απώλεια για την Μονακό, η οποία έκτοτε αγνοεί την λέξη ήττα όταν παίζει σπίτι της. Επιπλέον, η ομάδα του Μίτροβιτς είναι αρκετά παραγωγική στα εντός έδρας. Πιο συγκεκριμένα, σκοράρει 81,44 μ.ο. πόντους στο πρωτάθλημα και 76,66 στο BCL.

Την Τετάρτη, ο ΑΡΗΣ θ’ αντιμετωπίσει την Μονακό στην αναμέτρηση με την οποία θα πέσει η αυλαία της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης και ή αποφασιστικότητα, το πάθος και η ενέργεια των «κιτρίνων», θα πρέπει να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, προκειμένου να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα.

Προτεινόμενα Άρθρα