Κατέρρευσε στο Β΄ ημίχρονο

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έκλεισε με ήττα την φάση των ομίλων του Basketball Champions League, καθώς έχασε με 80-66 από την Μονακό.

Οι “κίτρινοι” είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη δυσκολεύτηκαν πολύ απέναντι στην άμυνα της Μονακό, σούταραν με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και υπέπεσαν σε πολλά λάθη, στοιχεία που τους έβγαλαν εκτός ρυθμού και έδωσαν την δυνατότητα στην Μονακό να πάρει τον έλεγχο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ έβρισκε λύσεις επιθετικά από τους Καββαδά και Κάμινγκς και διατηρούσε ένα ισχνό προβάδισμα στο σκορ. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έπαιρναν σκορ από τους Μποστ και Ράιτ.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, η Μονακό βρήκε χώρο και έτρεξε στο ανοιχτό γήπεδο και με σερί 6-0 πήρε προβάδισμα 3 πόντων (12-9). Οι «κίτρινοι» αντέδρασαν άμεσα και με την καλή τους άμυνα, έβγαλαν στην περιφέρεια τους Μονεγάσκους, αναγκάζοντάς τους να σουτάρουν τρίποντα. Στην επίθεση, ο Ζάρας ήταν αυτός που «φόρτωσε» με πόντους το αντίπαλο καλάθι, βοηθώντας την ομάδα του να κλείσει με προβάδισμα 5 πόντων (18-23).

Με το ξεκίνημα της 2ης περιόδου ο Τσαϊρέλης με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο +8 (18-26). Ο Κάμινγκς όμως που έβγαλε την πάσα στον φόργουορντ του ΑΡΗ για το ελεύθερο τρίποντο, δέχτηκε ένα χτύπημα από τον Ντέιβις πάνω στην φάση και πήγε στ’ αποδυτήρια για τις πρώτες βοήθειες. Χωρίς τον Κάμινγκς στην πεντάδα, ο ΑΡΗΣ υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη στο κατέβασμα της μπάλας, με αποτέλεσμα η Μονακό να τρέξει ένα σερί 6-0 και να μειώσει στους 2 (24-26).

Σ’ εκείνο το σημείο ο Αυτοκράτορας «αφυπνίστηκε» και πήρε εκ νέου τα ηνία του ματς. Με σωστή λειτουργία σε άμυνα κι επίθεση, πήγε το παιχνίδι στον δικό του ρυθμό και ξέφυγε με (26-35), 5:05 πριν το τέλος του πρώτου μέρους.

Στον χρόνο που απέμενε, οι παίκτες του Πρίφτη έχασαν και πάλι την συγκέντρωσή τους, υπέπεσαν σε πολλά λάθη, δίνοντας το δικαίωμα στην Μονακό να κλέψει μπάλες και μ’ ένα επιμέρους σκορ 12-3, να πάει με την ελάχιστη δυνατή διαφορά προηγούμενη στ’ αποδυτήρια (38-37).

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Κάμινγκς με τρίποντο έβαλε εκ νέου σε θέση οδηγού τον ΑΡΗ (38-40). Δύο πόντοι από τον Σούλερ και επτά από τον Γκλαντίρ όμως, έδωσαν και πάλι το προβάδισμα και διαφορά επτά πόντων (47-40) στους Μονεγάσκους. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν καλή κυκλοφορία στην επίθεση, δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και αναγκαστικά εκτελούσαν υπό κακές προϋποθέσεις στην λήξη των 24 δευτερολέπτων.

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, ένα σερί 5-0 από πλευράς ΑΡΗ, κατέβασε την διαφορά -που είχε φτάσει και στους 9- στους 4 (51-47). Δύο διαδοχικά λάθη όμως των «κιτρίνων», έδωσαν ξανά την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σκοράρουν και να ξεφύγουν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (60-49), 2:11 πριν την λήξη.

Στον χρόνο που είχαν στην διάθεσή τους, οι παίκτες του Πρίφτη βελτίωσαν την εικόνα τους και επιθετικά και αμυντικά, κράτησαν χωρίς σκορ τους αντιπάλους τους και πήγαν με μειονέκτημα 6 πόντων στο 4ο δεκάλεπτο (60-54).

Στην τελευταία περίοδο, η Μονακό βρίσκοντας σκορ πίσω από τα 6,75 από τους Ουατάρα και Σούλερ, ανέβασε στο +12 την διαφορά (68-56). Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε ν’ αντιδράσει και να ρίξει και πάλι σε μονοψήφιο την απόσταση, αλλά η λειτουργία του στην επίθεση ήταν κακή, με αποτέλεσμα να μείνει πολύ χαμηλά σε παραγωγικότητα. Η Μονακό εκμεταλλευόμενη το μομέντουμ του αγώνα ανέβασε κι άλλο την υπέρ της διαφορά (έφτασε και τους 17, 77-60) και έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 38-37, 60-54, 80-66 

Μονακό (Μίτροβιτς): Ντέιβις 5, Μποστ 14(2), Ράιτ 10, Σι 2, Γκλαντάιρ 15(1),  Ριγκότ 2, Φοφανά 2, Κάνερ-Μέντλεϊ 9, Σούλερ 6, Οουατάρα 15(3), Μπράιαντ 6.

ΑΡΗΣ(Πρίφτης): Τζάκσον 6, Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 11(2), Τζένκινς 7(1), Κάμινγκς 11(2), Ζάρας 15(2), Μούρτος 2, Καββαδάς 10, Ντραγκίσεβιτς 2.

Προτεινόμενα Άρθρα