Το… παρελθόν του Γκόρντον με τον ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ο Τζαμόν Γκόρντον επιστρέφει στην Ελλάδα για να παίξει για λογαριασμό του ΑΡΗ και το AllAboutARIS θυμάται τι έκανε ο Αμερικάνος απέναντι στον Αυτοκράτορα την διετία (2009-2011) που έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο έμπειρος γκαρντ επιστρέφει μετά από έξι χρόνια στην Ελλάδα για να φορέσει την φανέλα του ΑΡΗ. Η πρώτη… γνωριμία του Αμερικάνου με τους «κίτρινους» έγινε στις 23/01 του 2010. Στο φινάλε του Α΄ γύρου της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος, το Μαρούσι υποδέχεται τον ΑΡΗ. Η αθηναϊκή ομάδα παίρνει τη νίκη 75-67, με τον Γκόρντον να πραγματοποιεί καλή εμφάνιση με δέκα πόντους 10 πόντους, 4 ασίστ , 1 μπλοκ και 3 κλεψίματα, σε 32:12 συμμετοχής. Στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της regular season του πρωταθλήματος, ο ΑΡΗΣ φιλοξένησε το Μαρούσι στο Παλέ. Οι «κίτρινοι» ηττήθηκαν και πάλι από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα με σκορ 76-84 και τον Τζαμόν Γκόρντον να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 15 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

Την επόμενη σεζόν, ο Αμερικάνος φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού και στην πρεμιέρα αντιμετώπισε τον ΑΡΗ στο Παλέ. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το «διπλό» με 65-78, με τον Γκόρντον να μετράει 5 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα. Στην αναμέτρηση του 2ου γύρου ο Αμερικάνος δεν αγωνίστηκε στη νίκη του Ολυμπιακού με τον ΑΡΗ με 95-63.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στους μικρούς τελικούς του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το εισιτήριο για τους τελικούς με 3-0 νίκες. Στα δύο από τα τρία παιχνίδια που έπαιξε ο Τζαμόν Γκόρντον, είχε 5,5 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ μ.ο. 

Πλέον, ο Αμερικάνος είναι παίκτης του ΑΡΗ και καλείται να “πληγώσει” τους προσεχείς αντιπάλους του Αυτοκράτορα.

Προτεινόμενα Άρθρα