"Είμαι πεινασμένος για μπάσκετ"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Με όρεξη για μπάσκετ και έτοιμος να ηγηθεί της ομάδος εμφανίστηκε ο Τζαμόν Γκόρντον

Ο Τζαμόν Γκόρντον πάτησε στην Θεσσαλονίκη και μίλησε για πρώτη φορά για τον ΑΡΗ, τα καθήκοντά του στην ομάδα, και την διάθεσή του να παίξει μπάσκετ.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για τα πρώτα του συναισθήματα για την επιστροφή του στην Ελλάδα, αυτή την φορά για λογαριασμό του ΑΡΗ:

“Το πρώτο που θυμάμαι είναι ο πρώτος αγώνας που έδωσα στην Ελλάδα, με το Μαρούσι. Θυμάμαι πως ο Νίκος Χατζηβρέτας με ένα τρίποντο μας κέρδισε στο Αλεξάνδρειο. Θυμάμαι από εκείνο το παιχνίδι πως η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική, οι φίλαθλοι έδωσαν την ώθηση που χρειάζοταν η ομάδα για να πετύχει την νίκη. Οπότε η εικόνα του Αλεξανδρείου μου έχει μείνει στο μυαλό χαραγμένη. Έρχομαι σε μία ιστορική ομάδα, μια ομάδα με μεγάλη παράδοση στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. 

Αναφορικά με εμένα, ξέρω ότι έχω μείνει για αρκετό διάστημα εκτός δράσης, όμως ο ΑΡΗΣ με πίστεψε και μου έδωσε την ευκαιρία, παρόλο που έμεινα εκτός για αυτό το διάστημα ώστε να επανέλθω και θα κάνω ότι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τις νίκες στην συνέχεια των υποχρεώσεών της.”

Για το γεγονός ότι θα προσπαθήσει να αγωνιστεί μετά από καιρό σε έναν σημαντικό αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ:

“Δεν έχω άλλη επιλογή από το να είμαι έτοιμος. Σίγουρα μία τόσο μεγάλη απουσία σε επηρεάζει, ειδικά όταν πρέπει να μπείς από νωρίς σε μεγάλους αγώνες. Γνωρίζω πως σε αυτό το παιχνίδι που θα δώσω με την φανέλα του ΑΡΗ δεν είναι και το πιο εύκολο για να ντεμπουτάρει κανείς. Γνωρίζω ότι είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, ξέρω για την αντιπαλότητα των δύο ομάδων, όμως, όπως είπα και πριν, πιστεύω στις δυνατότητές μου, χαίρομαι που πιστεύει και ο κόουτς σε εμένα, είμαι πεινασμένος για μπάσκετ και θέλω να παίξω καλά για να βοηθήσω την ομάδα μου, και πάνω σε αυτό βασίζω την προσπάθειά μου για όλους του αγώνες.”

Για τις πληροφορίες που έχει συλλέξει από τους συμπατριώτες του που αγωνίζονται στον ΑΡΗ:

“Έχω μιλήσει με τους νέους μου συμπαίκτες, έχω μάθει όσα ήθελα, έχω υπάρξει συμπαίκτης για 2 μήνες με τον Ντραγκίσεβιτς, έχω παίξει επίσης μαζί με τον Τζένκινς στην Γερμανία. Γνωρίζω για τα κενά που έχει η ομάδα. Ξέρω πως πρόκειται για μία καλή ομάδα που όμως έχει μερικά κενά. Αυτά τα κενά θα προσπαθήσω να καλύψω και εγώ με την έλευσή μου. Σίγουρα έρχομαι μεγαλύτερος, σε πιο ώριμη ηλικία, δεν έρχομαι για να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι 30 πόντους, όμως θα βοηθήσω την ομάδα να καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βοηθήσω τον ΑΡΗ να πετύχει τους στόχους του.”

Για τα όσα του ζήτησε ο Δημήτρης Πρίφτης και το ποια κενά αναμένεται να καλύψει:

“Ο κόουτς μου ζήτησε να προσφέρω ηγεσία στην ομάδα. Παίζω σκληρά και αυτό πιστεύω πωςσ αρέσει στον κόσμο του μπάσκετ στην Ελλάδα, δηλαδή ένας παίκτης που αγωνίζεται σκληρά σε όλο το παιχνίδι για την νίκη. Αυτό είναι που θέλω να φέρω στην ομάδα, σε συνδυασμό με την ηγεσία που προανέφερα. Θα χρειαστώ μία τουλάχιστον εβδομάδα για να μπω σε ρυθμό και πιστεύω πως οι συμπαίκτες μου θα με βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα στον τελικό του κυπέλλου και βρισκόμαστε ψηλά στο πρωτάθλημα. Θέλω να βοηθήσω να πετύχουμε τους στόχους μας. “

Για τον τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό:

“Σίγουρα στον τελικό θα αντιμετωπίσουμε μία από τις καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι το κύπελλο για τους φιλάθλους μας. Αυτό το ματς είναι σημαντικό τόσο για τον κόσμο μας όσο και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Και για μένα είναι εξίσου σημαντικό και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να το πετύχουμε.”

Προτεινόμενα Άρθρα