Πόσο άλλαξες, πόσο άλλαξα

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Π.Α.Ο.Κ. διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο περιθώριο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος και το AllAboutARIS καταγράφει το τι έχει αλλάξει στις δύο ομάδες από την τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες.

Τελείως διαφορετικό αναμένεται να είναι το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα στον Π.Α.Ο.Κ. και τον ΑΡΗ, από την αναμέτρηση του Α΄ γύρου. Ο ΑΡΗΣ προέρχεται από επιβλητική νίκη επί του Ρεθύμνου (98-50) ενώ οι «ασπρόμαυροι» από ήττα από τον Κολοσσό, το αντίστροφο δηλαδή απ’ ότι συνέβη στον Α΄ γύρο (νίκη Π.Α.Ο.Κ. με Κολοσσό, ήττα ΑΡΗ με Ρέθυμνο).

Στον ΑΡΗ πλέον δεν αγωνίζονται οι Μαρμπλ και Μπάκνερ που στο ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο είχαν οι δυο τους 8 πόντους και 3 ριμπάουντ. Στην σύνθεση των «κιτρίνων» υπάρχει ο Γιάνκοβιτς, ένας παίκτης που προσφέρει 7,8 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ μ.ο. και οι νεοαποκτηθέντες Τζάκσον και Γκόρντον που το Σάββατο θα δώσουν το πρώτο δυνατό τους τεστ.

Από πλευράς Π.Α.Ο.Κ. δεν υπάρχουν οι Μπράιαντ (MVP στο πρώτο ματς) και Τέιλορ, αλλά υπάρχει ο Θαντ Μακ Φάντεν, ένας παίκτης που σκοράρει 7 πόντους μ.ο. μέχρι στιγμής (με 4/15 τρίποντα) και αν βρει ρυθμό μπορεί ν’ αλλάξει τις ισορροπίες ενός αγώνα.

Στο παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής, οι δύο αντίπαλοι ήταν εκνευριστικά άστοχοι πίσω από τα 6,75 (7/30 ο ΑΡΗΣ, 7/20 ο Π.Α.Ο.Κ.) και υπέπεσαν σε πολλά λάθη (16 ο ΑΡΗΣ, 21 ο Π.Α.Ο.Κ.). Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αύριο στην Πυλαία, οι δύο ομάδες θα παρουσιάσουν καλύτερο θέαμα.

Το αυριανό ντέρμπι διαφέρει σε πολλά σημεία από αυτό του πρώτου γύρου, αλλά τα στοιχεία που πρέπει να καταθέσουν οι δύο αντίπαλοι στο παρκέ για να πάρουν τη νίκη, παραμένουν η μαχητικότητα, η συγκέντρωση και το πάθος.

Προτεινόμενα Άρθρα