«Χαμηλά το κεφάλι και μην… καβαλήσουμε το καλάμι»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Εχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα και πρέπει να το φτιάξουμε».

Ο ΑΡΗΣ δείχνει ότι βρίσκει ξανά ρυθμό μετά τη νίκη του επί του Προμηθέα Πατρών, όμως ο Βασίλης Καββαδάς φρόντισε να κρατήσει χαμηλά τη μπάλα.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα, ο βραχύσωμος σέντερ τόνισε την ανάγκη η ομάδα να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά και να μην… καβαλήσει το καλάμι, πριν τους αγώνες με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα. 

Για τη νίκη επί του Προμηθέα: «Έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα, είναι κάτι που πρέπει να το φτιάξουμε. Συνήθως μετά από κρίσιμα παιχνίδια χαλαρώνουμε λίγο και δεν έχουμε σταθερότητα. Ευτυχώς σήμερα παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα, ομάδα με πλάνο, καλό ρόστερ και προπονητή. Εμείς ήμασταν αυτοί που έπρεπε ακολουθήσαμε το πλάνο μας και πήραμε μια σημαντική νίκη».

Για τα παιχνίδια που ακολουθούν με Ολυμπιακό και ο τελικός του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό: «Ο κάθε μήνας έχει τις δυσκολίες του, είναι μία σεζόν γεμάτη παιχνίδια. Τον Δεκέμβριο λέγαμε ο Ιανουάριος είναι ο πιο δύσκολος μήνας, έφυγε ο Ιανουάριος λέμε ο Φεβρουάριος είναι ο πιο δύσκολος. Προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι, κάθε ματς είναι πολύ δύσκολο. Με οποιαδήποτε ομάδα, είτε ευρωπαϊκή, είτε ελληνική. Πήγαμε για παράδειγμα μέσα στα Τρίκαλα, δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και χάσαμε. Όλες είναι καλές ομάδες, το μπάσκετ έχει εκσυγχρονιστεί και όλοι δουλεύουν καλά. Εμείς πρέπει να είμαστε σταθεροί, να έχουμε το κεφάλι χαμηλά, να μην καβαλήσουμε το καλάμι και να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά».

Αν έχει στο μυαλό του τον τελικό Κυπέλλου: «Να πω την αλήθεια εγώ δεν τον έχω. Σίγουρα είναι ένα σημαντικό ματς, το περιμένει όλη η πόλη, αλλά έχουμε τον Ολυμπιακό την Τετάρτη».

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την προσεχή Τετάρτη: «Μόνο οφέλη θα έχουμε από αυτόν τον αγώνα. Παίζουμε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μ’ ένα σύνολο παικτών που αποτελούν την «αφρόκρεμα. Εμείς πρέπει ν’ αρπάξουμε την ευκαιρία που μας παρουσιάζετε, θα πάμε να παίξουμε δυνατά, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που έχουμε».

Προτεινόμενα Άρθρα