Ο τελευταίος «Μοϊκανός»

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ θα διεκδικήσει αύριο (18/02, 17:00) το 9ο κύπελλο της ιστορίας του κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο Σπύρος Μούρτος είναι ο παίκτης που έχει μνήμες από την τελευταία φορά των «κιτρίνων» σε τελικό.

Πριν τρία χρόνια και συγκεκριμένα στις 9/02/2014, Παναθηναϊκός και ΑΡΗΣ είχαν διασταυρώσει τα ξίφη τους στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Ο Αυτοκράτορας κοίταξε για ένα ημίχρονο στα μάτια τον αντίπαλό του, αλλά στην συνέχεια παρασύρθηκε στον ρυθμό των αντιπάλων του και γνώρισε την ήττα με 90-53.

Από το φετινό ρόστερ, ο μοναδικός παίκτης του ΑΡΗ που είχε παίξει σ’ εκείνο το παιχνίδι, είναι ο Σπύρος Μούρτος. Ο αρχηγός των «κιτρίνων» είχε αγωνιστεί στον τελικό του Ηρακλείου, σκοράροντας 5 πόντους.

Ο φετινός τελικός, από τον τελικό του 2014 θα είναι τελείως διαφορετικός. Ο Αυτοκράτορας έχει σαφώς ισχυρότερο ρόστερ και το παιχνίδι διεξάγεται στην φυσική του έδρα. Ο Παναθηναϊκός βέβαια παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τον ΑΡΗ, ο οποίος θα διεκδικήσει με σθένος και αποφασιστικότητα τις πιθανότητες που έχει για να στεφθεί Κυπελλούχος. Επιπλέον, ο Μούρτος είναι ο καταλληλότερος για να περιγράψει στους συμπαίκτες του το πώς ένιωσε μετά την ήττα πριν τρία χρόνια και την αναγκαιότητα να παρθεί «εκδίκηση».

Προτεινόμενα Άρθρα