«Χειροπέδες» στον Καλάθη

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Παναθηναϊκός θα «παλέψουν» αύριο στο παρκέ του «Nick Galis Hall» για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και μία από τις δουλειές που θα πρέπει να κάνουν πολύ καλά οι «κίτρινοι», είναι να περιορίσουν την δημιουργία του Νικ Καλάθη.

Ο διεθνής γκαρντ είναι -μακράν του δευτέρου- ο καλύτερος δημιουργός του Παναθηναϊκού (έχει 100 ασίστ στο πρωτάθλημα και ακολουθεί ο Φελντέιν με 35). Όταν βρίσκεται στο παρκέ, όλο το επιθετικό παιχνίδι των «πρασίνων» περνάει από τα χέρια του, αυτός είναι που παίρνει τις περισσότερες πρωτοβουλίες, στον δικό του ρυθμό συντονίζονται και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Ο έμπειρος πόιντ γκαρντ το τελευταίο διάστημα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, δεν σκοράρει με την συχνότητα που σκόραρε στο ξεκίνημα της σεζόν, παρουσιάζοντας αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοσή του. Στην οργάνωση του παιχνιδιού όμως και στην αξιοποίηση των συμπαικτών του, ο Καλάθης είναι ένας εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη και αυτό είναι ένα στοιχείο που στον αυριανό τελικό ο ΑΡΗΣ πρέπει να βρει τρόπους να το αντιμετωπίσει.

Στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων την φετινή σεζόν, ο Καλάθης τελείωσε με 9 τελικές πάσες και κύριοι αποδέκτες ήταν οι Μπουρούσης και Σίγκλετον. Αύριο, η άμυνα των «κιτρίνων» επάνω στον Καλάθη θα πρέπει να είναι άριστη, προκειμένου ο διεθνής γκαρντ να μην βρει ρυθμό και κυρίως να μην μπορέσει να «σερβίρει» έτοιμα καλάθια στους συμπαίκτες του.

Προτεινόμενα Άρθρα