Η «μάχη» της ρακέτας

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ αντιμετωπίζει αύριο μία ομάδα με υπεροπλία σε όλες τις θέσεις και μεγάλη δύναμη στην front line.

Οι «μάχες» που καλούνται να δώσουν αύριο οι παίκτες του ΑΡΗ για 40 λεπτά είναι πολλές, γι’ αυτό η συγκέντρωση και η προσήλωση στο αγωνιστικό πλάνο πρέπει να είναι πολύ μεγάλη.

Ένα από τα… στοιχήματα που καλούνται να κερδίσουν αύριο οι «κίτρινοι», είναι οι μάχες μέσα στην ρακέτα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός διαθέτει παίκτες, με αθλητικότητα, ύψος και δύναμη. Το περισσότερο «κουπί» στην «πράσινη» front-line  το τραβάνε οι Μπουρούσης και Σίγκλετον από την αρχή της σεζόν. Η έλευση του Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει βρει τα πατήματά του και αποδίδει καλά, έχει ενισχύσει ακόμη περισσότερο την γραμμή ψηλών του Τσάβι Πασκουάλ ενώ υπάρχει και ο Φώτσης, ο οποίος παραμένει αποτελεσματικός στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη.

Στο ματς πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων, οι Μπουρούσης και Σίγκλετον ήταν αυτοί που είχαν προκαλέσει την μεγαλύτερη φθορά στον ΑΡΗ. Οι δύο παίκτες πρόσφεραν στην ομάδα τους 28 πόντους, 21 ριμπάουντ και 16 κερδισμένα φάουλ, εκτελώντας μάλιστα και τις 23 ελεύθερες βολές του Παναθηναϊκού (12 ο Μπουρούσης και 11 ο Σίγκλετον).

Στο αυριανό παιχνίδι, η δράση των δύο συγκεκριμένων παικτών πρόκειται να περιοριστεί, καθώς ο Δημήτρης Πρίφτης έχει τους κατάλληλους παίκτες, για να στείλει επάνω τους. Πιο συγκεκριμένα, ο Καββαδάς ο οποίος στο ματς πρωταθλήματος ήταν τραυματίας και δεν αγωνίστηκε, αύριο θα είναι κανονικά στο παρκέ και έχει την δύναμη, τον όγκο και την σκληράδα, για να δυσκολέψει το έργο του Μπουρούση. Όσο για τον Σίγκλετον, ο Τζάστιν Τζάκσον είναι αυτός που θα επιφορτιστεί με το μαρκάρισμά του. Ο ψηλός του ΑΡΗ δεν έχει την ποιότητα του Αμερικάνου του Παναθηναϊκού, αλλά έχει τα προσόντα (αθλητικότητα, γρήγορα πόδια, έκρηξη), για ν’ ακολουθήσει τον αντίπαλό του.

Πέρα από την συγκέντρωση και την αποτελεσματικότητα που θα πρέπει να έχουν οι «κίτρινοι» στην ατομική άμυνα, θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή και στο κομμάτι των ριμπάουντ, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην βρει σκορ, από δεύτερες ευκαιρίες. Στην αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, οι παίκτες του Πασκουάλ είχαν ανανεώσει 12 φορές την κατοχή, σκοράροντας επτά φορές σε δεύτερο χρόνο.

Προτεινόμενα Άρθρα