«Έχασε μεγάλη ευκαιρία ο ΑΡΗΣ να πάρει το κύπελλο»

από AllAboutARIS

”Είχε το πάθος ο ΑΡΗΣ και επέστρεψε από μεγάλα σκορ”

Ο Λευτέρης Σούμποτις τόνισε πως ο ΑΡΗΣ είχε την  ευκαιρία του να πάρει το παιχνίδι και να σηκώσει το κύπελλο, ενώ έδειξε χαρούμενος που είδε πως όσα πρόσφεραν οι παλιοί παίκτες πλέον αναγνωρίζονται.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε στην εκπομπή AllAboutARIS:

Για τον αγώνα: «Είχα προαναγγείλει πριν το παιχνίδι πως ο ΑΡΗΣ είχε μεγάλη ευκαιρία και αποδείχθηκε όπως κύλησε το παιχνίδι. Ήταν λογικό ο ΑΡΗΣ να προσπαθεί να κερδίσει το παιχνίδι από μακρινά σουτ αλλά δεν βρέθηκαν πολλοί παίκτες σε καλή μέρα. Όταν έχεις Ντραγκίσεβιτς και Γιάνκοβιτς σε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας δεν μπορείς να κερδίσεις. Ο Γκόρντον είναι καλός παίκτης αλλά θέλει χρόνο γιατί έχει να παίξει καιρό. Ο ΑΡΗΣ δεν είχε βοήθεια από τους Έλληνες».

Για την άμυνα που θα μπορούσε να κάνει ο ΑΡΗΣ τον Φελντέιν: «Εκεί που έφτασε το παιχνίδι στους 4 πόντους τα λάθη του ΑΡΗ και τα χαμένα σουτ έκριναν το παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ ήταν καλός αμυντικά γιατί περιόρισε τον Παναθηναϊκό σε χαμηλό ποσοστό. Πάντα η καθυστέρηση δεν ευνοεί τον γηπεδούχο, παίζει και αυτό ρόλο».

Για το φάουλ στο 58-54: «Μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη το ματς αν δινόταν το φάουλ. Αλλά τα λάθη των διαιτητών δεν έκριναν το παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ ήταν αυτός που έχασε την ευκαιρία».

Για το πώς προσέγγισε το παιχνίδι ο ΑΡΗΣ: «Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να είναι πιο έτοιμος, κυρίως ψυχολογικά. Πέρα από κανά δυο παίκτες, οι υπόλοιποι είναι ισάξιοι και όλοι θέλουν να παίζουν το ίδιο. Είχε, όμως, το πάθος και έκανε επιστροφές στο σκορ».

Για τη συνέχεια: «Δεν πρέπει να μείνει σε αυτό. Είναι μεγάλη επιτυχία που βρέθηκε στον τελικό για ένα σύλλογο που προσπαθεί να επιστρέψει στην κορυφή. Η ζωή συνεχίζεται αλλά συνεχίζεις για το καλύτερο».

Για την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα: «Μου άρεσε ότι κάποιος αναγνώρισε τις αξίες των παλιών παικτών και το μουσείο που έγινε είναι εξαιρετικό. Επιτέλους, ο ΑΡΗΣ βρήκε κάποιον που επενδύει και ήρθε να δώσει, όχι να πάρει. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια και γεμίζει το γήπεδο. Ο ΑΡΗΣ είναι πολύ κοντά να επιστρέψει στην κορυφή».

Για τα συναισθήματά του: «Συγκινήθηκα γιατί είδα την αγάπη του κόσμου σε όλη την πόλη και δεν ξέχασε αυτά που έχω προσφέρει».

Αν τον ενδιαφέρει να επιστρέψει σαν προπονητής στην Ελλάδα: «Θα με ενδιέφερε γιατί ξεκίνησα την καριέρα μου στην Ελλάδα και θα ήθελα να την κλείσω εκεί».

Προτεινόμενα Άρθρα