Το preview του ΑΡΗΣ-Βιλερμπάν

από AllAboutARIS

Η φάση των «16» του Basketball Champions League είναι προ των πυλών και στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης επικεντρώνονται στο ζευγάρι ΑΡΗΣ-Βιλερμπάν.

Αναλυτικά:

«Ο ΑΡΗΣ, μετά την πρόσφατη πρόκριση επί της Στρασμπούργκ, καλείται και πάλι να ξεπεράσει το εμπόδιο γαλλικής ομάδας, στην προσπάθεια που κάνει να θριαμβεύσει στην Ευρώπη. Όπως συνέβη και με την Στρασμπούργκ, η Βιλερμπάν θα παίξει το πρώτο παιχνίδι στο καυτό «Nick Galis Hall» την ερχόμενη Τετάρτη και ο επαναληπτικός θα γίνει στο «Αστρομπάλ».

Ο ΑΡΗΣ έχει κερδίσει αρκετές καλές ομάδες στην έδρα του, όπως την Μπάνβιτ και τη Νίμπουρκ, αλλά δεν είναι ανίκητος, καθώς με νίκη έχουν περάσει η Μονακό και οι Σκάιλαϊνερς. Αν το κοινό στο «Nick Galis Hall» όμως είναι θορυβώδες και ο ΑΡΗΣ καταφέρει να ελέγξει το παιχνίδι μέσα από την άμυνά του, όπως συνέβη με την Στρασμπούργκ, η νύχτα για την Βιλερμπάν θα είναι… μακρά.

Καταλυτικός παράγοντας για την πρόκριση του ΑΡΗ ήταν ο Θοδωρής Ζάρας. Ο 29χρονος στο πρώτο παιχνίδι σημείωσε 1 πόντο, αλλά στην ρεβάνς  ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με 19».

Παρακάτω το αφιέρωμα παραθέτει τις δηλώσεις του Δημήτρη Πρίφτη μετά την πρόκριση και συνεχίζει:

«Μακριά από την έδρα του ο ΑΡΗΣ δεν είναι τόσο καλός, μετρώντας 3 νίκες και 5 ήττες. Από την πλευρά της η Βιλερμπάν του κόουτς Τζάκσον,  τερμάτισε στην 1η θέση του ομίλου της κερδίζοντας 10 παιχνίδια και χάνοντας 4».

Από την στιγμή που η Βιλερμπάν τερμάτισε πρώτη, απέφυγε την Α΄ φάση των νοκ-άουτ αγώνων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χαλάρωσε. Την περασμένη εβδομάδα έπαιξε τρία παιχνίδια για το Κύπελλο, κερδίζοντας την Σαλόν-Σαονέ (80-62), την Ορτέζ (94-80) και ηττήθηκε στον τελικό από την Μονακό με 95-91.

Οι 4 ήττες της Βιλερμπάν στην κανονική περίοδο ήταν διαδοχικές. Μια πιθανή ήττα από τον ΑΡΗ δεν θα είναι απαραίτητα καταστροφική -αν δεν είναι ανάλογη με αυτή που γνώρισε η Στρασμπούργκ- και θα της δώσει ισχυρό περιθώριο για πρόκριση».

Προτεινόμενα Άρθρα