Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έδωσε 18 ευρωπαϊκά παιχνίδια την φετινή σεζόν, με τελευταίο σταθμό το Βιλερμπάν.

Οι «κίτρινοι» πορεύτηκαν μέχρι την φάση των «16» της διοργάνωσης, σημειώνοντας 9 νίκες, 8 ήττες και μία ισοπαλία σε αυτό το διάστημα. Η αρχή έγινε στο Ντομζάλε της Σλοβενίας κόντρα στην Έλιος Σανς, εκεί όπου η ομάδα του Πρίφτη ξεκίνησε νικηφόρα(54-62). Ακολούθησαν οι νίκες επί των Μπέκεν Μπερς, της Ναχαρίγια και της Μπάνβιτ, με την πρώτη απώλεια να σημειώνεται στις 15/11 από τη Νίμπουρκ. Ακολούθησε η ήττα από τους Σκάιλαϊνερς στην Φρανκφούρτη και την Μονακό στο Παλέ, στο φινάλε του Α΄ γύρου.

Οι «κίτρινοι» ξεκίνησαν με τρεις σερί νίκες τον Β΄ γύρο (Έλιος Σανς, Μπάκεν Μπερς, Ναχαρίγια) και στις 3/01 ταξίδεψαν στην Πάνορμο για να παίξουν με την Μπάνβιτ. Κόντρα στην τουρκική ομάδα, ο ΑΡΗΣ έδειξε χαρακτήρα, έπαιξε καλό μπάσκετ και έπρεπε να κερδίσει το παιχνίδι, αλλά το διαιτητικό τρίο και ο χρονομετρητής του γηπέδου του στέρησαν το «διπλό». Εκείνο το παιχνίδι αν ο ΑΡΗΣ το κέρδιζε, τα πράγματα, ενδεχομένως, να είχαν πάρει και διαφορετική πορεία, καθώς με νίκη η ομάδα του Πρίφτη έμπαινε δυνατά στην διεκδίκηση της 2ης θέσης. Η ιστορία όμως έγραψε 95-94 και οι «κίτρινοι» κέρδισαν την επόμενη αγωνιστική την Νίμπουρκ στο Παλέ, όχι όμως και τους Σκάιλαϊνερς. Μετά την ήττα από τους Γερμανούς, το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων με τη Μονακό, δεν είχε κάποιο βαθμολογικό ενδαφέρον, με τον ΑΡΗ να γνωρίζει την 6η ήττα του στην διοργάνωση.

Στην νοκ-άουτ φάση, οι «κίτρινοι» κλήθηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μονακό. σ’ ένα από τα καλύτερα φετινά της παιχνίδια, η ομάδα του Πρίφτη κέρδισε με 71-52 του Γάλλους στο Παλέ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης. Στον επαναληπτικό στο Στρασβούργο, η Στρασμπούργκ πήγε να κάνει την ανατροπή και ν’ αφήσει εκτός συνέχειας τον ΑΡΗ, αλλά οι «κίτρινοι» αντιδρώντας στο 4ο δεκάλεπτο, κατάφεραν να διασφαλίσουν το +19 του πρώτου αγώνα και να περάσουν στους «16».

Στην φάση των «16», ο ΑΡΗΣ αντιμετώπισε την Βιλερμπαν. Το πρώτο ματς δεν ανέδειξε νικητή (67-67) και τα πάντα κρίθηκαν στον επαναληπτικό στο Αστρομπάλ. Στην Γαλλία, οι «κίτρινοι» πραγματοποίησαν μια από τις χειρότερες εμφανίσεις τους και ηττήθηκαν τελικά με 81-67. 

Η ομάδα φέτος είχε υψηλές βλέψεις για την Ευρώπη και επιθυμία ήταν να προχωρήσει βαθιά στο Basketball Champions League, από την στιγμή που ήταν και ένα από τα πιο δυνατά ονόματα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι, να διορθωθούν τα λάθη και με καλύτερο προγραμματισμό με τη νέα χρονιά, η ομάδα να είναι σε θέση να διαγράψει καλύτερη πορεία.

Προτεινόμενα Άρθρα