"Οι παίκτες μου βρήκαν τη δύναμη ν΄ αντιδράσουν"

από AllAboutARIS

"Το σημερινό ματς είχε δύο ημίχρονα. Στο β΄ , ο ΑΡΗΣ έβρισκε πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι", επεσήμανε ο έμπειρος προπονητής

Ο τεχνικός της Δόξας Λευκάδας, Φώτης Τακιανός, στάθηκε στα σημεία εκείνα, που κατά τη γνώμη του έκριναν το σημερινό ματς:

«Καταρχήν, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΑΡΗ και να του ευχηθώ καλή συνέχεια στην εξέλιξη του πρωταθλήματος. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, ξέροντας τον αντίπαλο, τη δυναμική του, αλλά και τη δυική μας. Προσπαθούμε ν΄ απομονώσουμε τη διαδικασία να σκεφτόμαστε τη βαθμολογική θέση της ομάδας μας και το αν έχει χαθεί ο στόχος της παραμονής. Κοιτάμε να θέτουμε μικρούς στόχους της καθημερινότητας και να μπορούμε να φτάσουμε μέχρι τον μακροχρόνιο στόχο, το επόμενο ματς.

Σεβόμενοι την προσπάθειά μας ετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα. Και αυτό κάναμε και με τον ΑΡΗ. Το σημερινό ματς χωρίζεται σε δύο ημίχρονα: στο α΄ ημίχρονο κρατάμε το πώς μπήκαμε στο παιχνίδι, αφού ο τρόπος που το διαβάσαμε ήταν σχεδόν υποδειγματικός. Αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να είμαστε πάνω στο σκορ και να έχουμε τον ρυθμό. Με δεδομένο ότι περιμέναμε την αντίδραση του αντίπαλου, δυστυχώς στις αρχές του β΄ ημιχρόνου δεχτήκαμε επιθετική άμυνα, που δεν ήμασταν έτοιμοι ν΄ αντιμετωπίσουμε. Όσο περνάει ο χρόνος, παίζει ρόλο το ρόστερ, η ποιότητα και η εμπειρία. Όταν κληθήκαμε να τα εμφανίσουμε αυτά τα στοιχεία, δεν τα εμφανίσαμε. Ή εμφανίστηκαν αυτά που έχει περισσότερα από εμάς ο ΑΡΗ. Υπό καθεστώς πλήρους πνευματικής διαταραχής, η ομάδα δέχεται τεχνικές ποινές, τις οποίες αυτήν την στιγμή δεν θέλω να σχολιάσω. Συν το γεγονός ότι ήμασταν άστοχοι στις βολές, ενώ ο ΑΡΗΣ έβρισκε πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι, ο αντίπαλος πήρε το προβάδισμα και το κράτησε μέχρι τέλους.

Αυτό που θέλω να επισημάνω, σε αυτή τη διαδικασία, είναι ότι οι παίκτες μου βρήκαν τη δύναμη ν΄ αντιδράσουν. Είναι εμφανές ότι δεν παράτησαν καμία φάση, ούτε στην επίθεση ούτε στην άμυνα. Τους αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια, αφού, μην έχοντας κάποιον ρεαλιστικό στόχο μπροστά τους, προσπαθούν καθημερινά και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».

Προτεινόμενα Άρθρα