Τρίποντο και γρήγορος ρυθμός τα «όπλα» του Κολοσσού

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ταξιδεύει το Σάββατο στην Ρόδο για να αντιμετωπίσει τον Κολοσσό, μία ομάδα που στηρίζει πολλά στο περιφερειακό της σουτ και στο τρανζίσιον παιχνίδι.

Οι «κίτρινοι» με νίκη το Σάββατο, κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της 4ης θέσης στην regular season,αλλά γνωρίζουν πως το έργο τους είναι δύσκολο, καθώς ο Κολοσσός είναι ιδιαίτερα ισχυρός όταν αγωνίζεται στην έδρα του.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη, παίζει σε γρήγορο ρυθμό εντός έδρας , επιδιώκοντας να εκτελέσει πριν προλάβει να οργανωθεί η αντίπαλη άμυνα. Για να δημιουργηθούν τέτοιες συνθήκες στο παρκέ, οι Ροδίτες αυξάνουν την ένταση στην άμυνα, προκειμένου να κλέψουν μπάλες από τον αντίπαλο ή να τον οδηγήσουν σε βεβιασμένες ενέργειες. Ο τρόπος με τον οποίο λοιπόν θα οργανώσουν οι γκαρντ του ΑΡΗ τις επιθέσεις της ομάδας είναι πολύ σημαντικός.

Όσον αφορά την επίθεση, ο Κολοσσός εκτελεί πολλά τρίποντα. Πιο συγκεκριμένα, σε 10 εντός έδρας παιχνίδια, οι παίκτες του Λυκογιάννη εκτελούν 23,3 μ.ο. πίσω από τα 6,75 και το ποσοστό ευστοχίας ανέρχεται στο 35,4%. Αποτελεσματικότεροι παίκτες από την περιφέρεια είναι οι Παπαδάκης με 62,5% ποσοστό ευστοχίας, Αχόνεν με 38,63% και Ρέλεφορντ με 35,71%.

Προτεινόμενα Άρθρα