Αδίκησε τον εαυτό του

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ήταν για τρία δεκάλεπτα σκιά του εαυτού του, βρέθηκε να χάνει με 23 πόντους, αλλά στην 4η περίοδο επέστρεψε δυναμικά στην διεκδίκηση της νίκης, όμως το καλάθι του Αχόνεν 1΄΄ πριν την λήξη του στέρησε την απόλυτη ανατροπή.

Οι “κίτρινοι” για 30 λεπτά ήταν… χαμένοι μέσα στο παρκέ, όμως στην 4η περίοδο ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος κατάφεραν να προηγηθούν, όμως το καλάθι του Αχόνεν στο τελευταίο δευτερόλεπτο, του στέρησε μια πολύ μεγάλη ανατροπή.

Ο ΑΡΗΣ επιχείρησε στο ξεκίνημα να «χτυπήσει» μέσα από το καλάθι, αλλά τα τελειώματα του δεν ήταν εύστοχα. Από την πλευρά του ο Κολοσσός ήταν αποτελεσματικός επιθετικά τόσο από μέση, όσο και από μακρινή απόσταση, ανεβάζοντας στο +6 την υπέρ του διαφορά (10-4). Οι «κίτρινοι» αντέδρασαν σ’ εκείνο το σημείο και με τους Τσαϊρέλη και Κάμινγκς να δίνουν τις λύσεις, έριξαν την διαφορά στους 3 (12-9). Η άμυνά τους όμως δεν λειτουργούσε καθόλου σωστά και σε συνδυασμό με την τρομερή ευστοχία του Κολοσσού, η απόσταση αυξήθηκε και στο +10 (19-9), 2:43 πριν το τέλος της 1ης περιόδου.

Στον χρόνο που απέμενε, ορισμένες καλές άμυνες του ΑΡΗ οδήγησαν σε κάποιους εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, αλλά το τρίποντο του Παπαδάκη στα τελευταία δευτερόλεπτα, διαμόρφωσε το 24-15 του Α΄ δεκαλέπτου.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ξανθόπουλος μείωσε με τρίποντο στους 6 (24-18), προσωρινά όμως καθώς με σερί 4-0, ο Κολοσσός ξέφυγε και πάλι με +10 (28-18). Ο ΑΡΗΣ συνέχιζε να είναι κάκιστος στην περιφερειακή, να χάνει τ’ αμυντικά ριμπάουντ, δίνοντας την δυνατότητα στους γηπεδούχους να διατηρούν σε υψηλά επίπεδα την διαφορά.

Πέντε λεπτά πριν το ημίχρονο, ο Κολοσσός εκμεταλλευόμενος πλήρως το υπέρ του μομέντουμ, ευστόχησε σε διαδοχικά τρίποντα με τους Αχόνεν και Γεωργαλή και έστειλε την διαφορά στους 15 (37-22). Στον χρόνο που υπολείπονταν για την ανάπαυλα, ο ΑΡΗΣ βρίσκοντας σκορ πίσω από τα 6,75 από τους Ντραγκίτσεβιτς και Κάμινγκς, μείωσε στους 8 (41-33). Η αμυντική του λειτουργία όμως ήταν θλιβερή, με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να φτάσει εύκολα μέχρι το καλάθι και να πάει με προβάδισμα 15 πόντων στ’ αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, ο Κολοσσός συνέχισε να παίζει με την ίδια ενέργεια και μ’ ένα γρήγορο σερί 5-0, ανέβασε την διαφορά στους 20 (55-35). Ο ΑΡΗΣ χωρίς ένταση και μαχητικότητα στην άμυνα, υπομονή και αποτελεσματικότητα στην επίθεση, παρασύρθηκε στον ρυθμό των αντιπάλων του και βρέθηκε να χάνει ακόμα και με 23 πόντους (66-43), 4:28 πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Στον χρόνο που απέμενε για το τέλος του 3ου δεκαλέπτου, ήταν αδύνατον ν’ αλλάξουν οι ισορροπίες του αγώνα με την εικόνα που παρουσίαζαν οι «κίτρινοι» στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να πάει με προβάδισμα 17 πόντων στ’ αποδυτήρια.

Στην τελευταία περίοδο, ο ΑΡΗΣ έπαιξε με περισσότερη ένταση και μαχητικότητα στην άμυνα, περιορίζοντας την παραγωγικότητα του Κολοσσού. Μέσα από τις καλές άμυνες, οι παίκτες του Πρίφτη έβγαλαν και καλές επιθέσεις, μειώνοντας την διαφορά στους 10 (79-69), 3:05 πριν το τέλος.

Στον χρόνο που απέμενε για την λήξη του ματς, οι «κίτρινοι» έκαναν μια ύστατη προσπάθεια για να πάρουν το παιχνίδι και 17΄΄ πριν την εκπνοή μείωσαν στον πόντο με το καλάθι και φάουλ του Κάμινγκς (83-82). Στην επόμενη επίθεση, ο Ρέλεφορντ αστόχησε στο δίποντο και ο Κάμινγκς κέρδισε φάουλ, 17΄΄ πριν το τέλος. Ο Αμερικάνος έβακε και τις δύο βολές, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (83-84). Στα 6 δεύτερα που είχε στην διάθεσή του ο Κολοσσός βρήκε σκορ από τον Αχόνεν στο τελευταίο δευτερόλεπτο και πήρε τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 50-35, 73-56, 85-84 

Κολοσσός (Λυκογιάννης): Ρέντικ 13, Σαλούστρος 9 (1), Ρέλεφορντ 11 (1), Βασιλόπουλος 10 (2), Χαλ 7, Τσούκου 3 (1), Γεωργαλής 5 (1), Αγγελάκος 2, Άχονεν 14 (3), Παπαδάκης 2, Γουότσον 8 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Φλιόνης, Τσαϊρέλης 8 (2), Κάμινγκς 24 (1), Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 8, Ξανθόπουλος 7 (1), Ζάρας 5 (1), Μούρτος, Σίμτσακ, Ντραγκίσεβιτς 22 (4), Τζάκσον

Προτεινόμενα Άρθρα