«Θα δούμε σύντομα γυναίκα head coach στο NBA»

από AllAboutARIS

Ο Άνταμ Σίλβερ εξέφρασε την άποψη πως είναι θέμα χρόνου για μια γυναίκα, να γίνει head coach σε ομάδα του NBA, λέγοντας πως η λίγκα εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η πιθανότητα να γίνει μια γυναίκα πρώτη προπονήτρια στο NBA, συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, σύμφωνα με τον κομισάριο του NBA, Άνταμ Σίλβερ.

«Σίγουρα θα συμβεί κάτι τέτοιο», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου και συνέχισε: «Σας διαβεβαιώ πως αυτό θα γίνει σύντομα».

Πρόσφατα σχόλια που έγιναν σε ραδιόφωνο των ΗΠΑ, ανέφεραν πως είναι απίθανο να βρεθεί μια γυναίκα στον πάγκο μιας ομάδας του NBA, όμως ο Σίλβερ δεν φαίνεται να συμφωνεί.

«Διαφωνώ με αυτό. Απλά είναι δύσκολο να πω πότε ακριβώς θα συμβεί. Για παράδειγμα στους αθλητές, υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες. Όμως για να γίνεις προπονητής, δεν χρειάζεται να έχεις κάποια φυσικά χαρίσματα. Δεν χρειάζεται να πηδάς ψηλά ή να είσαι δυνατός. Κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις με σκοπό να επισπεύσουμε τη διαδικασία για να αναλάβει κάποτε μια γυναίκα χρέη πρώτης προπονήτριας».

Να τονισθεί πως η πρώην παίκτρια του WNBA, Μπέκι Χάμον εκτελεί χρέη assistant coach στους Σπερς, ενώ τον ίδιο ρόλο έχει η Νάνσι Λίμπερμαν στους Κινγκς.

Προτεινόμενα Άρθρα