«Φουλάρει» για το ελληνικό διαβατήριο ο Μήτρου-Λονγκ

από AllAboutARIS

Ενδιαφέρουσα περίπτωση και για τις ελληνικές ομάδες

Το όνομά του ακούγεται έντονα τα τελευταία χρόνια, λόγω της ελληνικής καταγωγής του, που τον καθιστά ενδιαφέρουσα περίπτωση για τις ελληνικές ομάδες, αλλά και ενδεχομένως για την Εθνική ομάδα. Η πορεία του 24χρονου Μήτρου-Λονγκ στο κολέγιο του Iowa State ολοκληρώθηκε και ο παίκτης γνωρίζει πως το μέλλον του μπορεί να είναι στην Ευρώπη και -γιατί όχι- στην Ευρώπη.

Ο ομογενής Καναδός γκαρντ ολοκλήρωσε τη σεζόν με πολύ καλά νούμερα (15.1π., 4.6ριμπ., 2.7ασ.), ενώ μάλιστα συμμετείχε και σε διαγωνισμό τριπόντων στο περιθώριο του Final Four του NCAA. Τα επίσημα παιχνίδια ολοκληρώθηκαν, αλλά ο ίδιος συνεχίζει τη σκληρή δουλειά, ώστε να είναι έτοιμος στο επόμενο βήμα. 

Στο draft είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί, αλλά τις επόμενες ημέρες (12-15/4) θα δώσει το παρών στο Portsmouth Invitational Tournament, όπου τελειόφοιτοι από τα κολέγια των ΗΠΑ έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις δυνατότητές τους ενώπιον GMs του ΝΒΑ, αλλά και ευρωπαϊκών ομάδων. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα για τον Μήτρου-Λονγκ περιλαμβάνει ατομικά workouts με γυμναστές επιπέδου ΝΒΑ.

Ο ίδιος ο παίκτης δεν έχει κανένα πρόβλημα, αν το μέλλον του βρίσκεται στην Ευρώπη. Μάλιστα, η Ελλάδα φαντάζει μία καλή επιλογή για τον ίδιο, ενώ και στην οικογένειά του -και κυρίως στην μητέρα του, Γεωργία- θα άρεσε ενδεχόμενη… επιστροφή στις ρίζες. 

Η απόκτηση ελληνικού διαβατηρίου δεν βρίσκεται σε τελικό στάδιο, όπως του Ζακ Όγκαστ, αλλά η πλευρά του Μήτρου-Λονγκ είναι σταθερά σε επικοινωνία με την ομοσπονδία και το δεδομένο είναι πως τόσο ο ίδιος, όσο και ο εκπρόσωπός του είναι έτοιμοι να κυνηγήσουν «ζεστά» την έκδοσή του. Και πέρσι υπήρχε ανάλογη διάθεση, αλλά φέτος θέλουν να βάλουν τα πράγματα σε τελική ευθεία. Άλλωστε, τώρα είναι η περίοδος που αναμένεται να «φουλάρουν» κι απ’ την πλευρά τους, καθώς θα είναι πολύ δυνατό διαπραγματευτικό «χαρτί» για τον Καναδό να έχει ελληνικό διαβατήριο στην αναζήτηση του επόμενου σταθμού της καριέρας του.

Προτεινόμενα Άρθρα