Όλα τα σενάρια για το φινάλε της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μια «αγωνιστική» απέμεινε για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος στο ΝΒΑ. Ξέρουμε ήδη τα έξι από τα οκτώ ζευγάρια των play offs, αλλά και τις 15 από τις 16 ομάδες που θα συνεχίσουν τη δική τους μάχη.

Στη Δύση τα τέσσερα ζευγάρια του πρώτου γύρου είναι γνωστά. Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Σαν Αντόνιο Σπερς-Μέμφις Γκρίζλις, Χιούστον Ρόκετς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και Γιούτα Τζαζ-Λος Άντζελες Κλίπερς. Για το τελευταίο ζευγάρι εκκρεμεί μόνο να δούμε ποιος θα έχει πλεονέκτημα έδρας. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν, αλλά αυτή του LA έχει το πλεονέκτημα. Με νίκη επί των αδιάφορων Κινγκς στο Λος Άντζελες οι Κλίπερς θα είναι τέταρτοι, ενώ οι Τζαζ χρειάζονται νίκη του Σακραμέντο και ταυτόχρονα να νικήσουν οι ίδιοι τους Σπερς στη Γιούτα.

Στην Ανατολή σίγουρα είναι τα ζευγάρια Τορόντο Ράπτορς-Μιλγουόκι Μπακς και Γουάσινγκτον Γουίζαρντς-Ατλάντα Χοκς. Οι Σέλτικς (52-29) έχουν προβάδισμα για την πρώτη θέση απέναντι στους Καβαλίερς (51-30) και θα την πάρουν με νίκη επί των Μπακς στη Βοστώνη ή αν χάσουν οι Καβαλίερς από τους Ράπτορς στο Κλίβελαντ. Οι πρωταθλητές τερματίζουν πρώτοι μόνο αν έχουν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Σέλτικς.

Εκκρεμότητα στην Ανατολή υπάρχει για τις δύο τελευταίες θέσεις, με τρεις ομάδες, Πέισερς (41-40), Μπουλς (40-41) και Χιτ (40-41) να τις διεκδικούν. Αναλυτικά τα σενάρια, με τα ματς Πέισερς-Χοκς, Μπουλς-Νετς και Χιτ-Γουίζαρντς:

-Αν νικήσουν Πέισερς, Μπουλς και Χιτ, τότε Πέισερς 7οι, Μπουλς 8οι και Χιτ εκτός.
-Αν νικήσουν Πέισερς, Μπουλς και χάσουν οι Χιτ, τότε Πέισερς 7οι, Μπουλς 8οι και Χιτ εκτός.
-Αν νικήσουν οι Πέισερς και χάσουν Μπουλς και Χιτ, τότε Πέισερς 7οι, Μπουλς 8οι και Χιτ εκτός.
-Αν νικήσουν Πέισερς και Χιτ και χάσουν οι Μπουλς, τότε Πέισερς 7οι, Χιτ 8οι και Μπουλς εκτός.
-Αν νικήσουν Μπουλς και Χιτ και χάσουν οι Πέισερς, τότε Μπουλς 7οι, Χιτ 8οι και Πέισερς εκτός.
-Αν νικήσουν οι Χιτ και χάσουν Πέισερς και Μπουλς, τότε Χιτ 7οι, Πέισερς 8οι και Μπουλς εκτός.
-Αν νικήσουν οι Μπουλς και χάσουν Πέισερς και Χιτ, τότε Μπουλς 7οι, Πέισερς 8οι και Χιτ εκτός.
-Αν χάσουν όλοι, τότε Πέισερς 7οι, Μπουλς 8οι και Χιτ εκτός.

Πηγή: sport-fm.gr 

Προτεινόμενα Άρθρα