Ο ΑΡΗΣ καταθέτοντας την ψυχή του στο παρκέ, κέρδισε με σκορ 81-77 την Α.Ε.Κ. στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου.

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, ο ΑΡΗΣ αντέδρασε και με πολύ καλή εμφάνιση, κέρδισε την Α.Ε.Κ. με 81-77.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και προσπάθησαν από νωρίς να «χτυπήσουν» μέσα από το καλάθι. Πέντε λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, η Α.Ε.Κ. βρίσκοντας λύσεις επιθετικά από τους Ούκιτς και Λαρεντζάκη, ανέβασε την υπέρ της διαφορά στο +11 (5-11 και 7-13). Σ’ εκείνο το σημείο ο ΑΡΗΣ αντέδρασε και βρίσκοντας λύσεις επιθετικά  από τους Γιάνκοβιτς και Ζάρα, έφερε το σκορ σε ισορροπία. Στην άμυνα όμως, οι «κίτρινοι» δεν ήταν τόσο αποτελεσματικοί, κάτι που έδωσε την δυνατότητα στην Α.Ε.Κ. να τρέξει σερί 9-0 και να κλείσει την πρώτη περίοδο με προβάδισμα εννέα πόντων.

Με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου, οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν για πρώτη φορα με διψήφια διαφορά (15-26), ο ΑΡΗΣ απάντησε με σερί 6-0 και μείωσε στους 5 (21-26). Όσο όμως δεν σταθεροποιούσε την απόδοσή του αμυντικά, οι παίκτες του Μανωλόπουλου έβρισκαν την ευκαιρία και με τα καλάθια των ΜακΓκράθ και Σάκοτα, διατηρούσαν το προβάδισμα.

Στα δύο λεπτά που υπολείπονταν για το τέλος του Α΄ ημιχρόνου, οι «κίτρινοι» αντιμετώπισαν πρόβλημα και στο σκοράρισμα, με αποτέλεσμα η Α.Ε.Κ. α προηγηθεί με +12 (35-47), πριν ο Γιάνκοβιτς με δίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, διαμορφώσει το 37-47 του Α΄ μέρους.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Νιούλεϊ με τρίποντο ανέβασε την διαφορά στο +13 (37-50). Οι παίκτες του Πρίφτη δεν πτοήθηκαν από αυτή την εξέλιξη και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους, κύριως, αμυντικά κατάφεραν ν’ ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση. Με ενέργεια και μαχητικότητα στην άμυνα, σωστή κυκλοφορία και «πολυφωνία» στο σκοράρισμα, ο ΑΡΗΣ μείωσε στους δύο (52-54) και κατάφερε να κρατήσει την διαφορά σε αυτά τα επίπεδα, πηγαίνοντας με μειονέκτημα τριών πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο (54-57).

Στην τελευταία περίοδο, ο ΑΡΗΣ κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή, παίρνοντας το προβάδισμα (59-58). Η Α.Ε.Κ. προσπάθησε ν’ ανακόψει τον ρυθμό του Αυτοκράτορα και να πάρει εκ νέου τα ηνία του ματς, όμως οι παίκτες του Πρίφτη συνεχίζοντας με το ίδιο πάθος κι ενέργεια σε άμυνα κι επίθεση, κατάφεραν ν’ αυξήσουν την υπέρ τους διαφορά στο +8 (72-64), 3:36 πριν το τέλος.

Στον χρόνο που υπολείπονταν, η Α.Ε.Κ. έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια για να γυρίσει το ματς, όμως οι βολές του Γιάνκοβιτς στα 19΄΄ και το άστοχο τρίποντο του ΜακΓκραθ, κράτησαν τον ΑΡΗ μπροστά στο σκορ μέχρι τέλους. 

Τα δεκάλεπτα: 15-24, 37-47, 54-57, 81-77 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζάκσον, Ξανθόπουλος 12, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 8, Κάμινγκς 24 (2), Ζάρας 12(1), Μούρτος 9, Σίμτσακ 4 , Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 2, Ντραγκίτσεβιτς 

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Ούκιτς 10, ΜακΓκραθ 17(3), Ελονού 5, Σάκοτα 15(1), Βασιλειάδης, Ντίξον 6, Λαρεντζάκης 8 (1), Νιούλεϊ 8(2), Μαυροειδής 6, Μαυροκεφαλίδης 2

Προτεινόμενα Άρθρα