Το τρίποντο τον «απογείωσε»

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ πέρασε νικηφόρα εχθές από την Πυλαία με σκορ 84-75, σε μία από τις καλύτερες εκτός έδρας φετινές του εμφανίσεις.

Οι «κίτρινοι» είχαν σε όλο το διάστημα του αγώνα τον έλεγχο, προηγήθηκαν αρκετές φορές με διψήφια διαφορά στο σκορ, είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους. Παίζοντας με ηρεμία, συγκέντρωση και υπομονή στην επίθεση, βρήκαν τρόπους να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και να προκαλέσουν φθορά στον αντίπαλο.

Το στοιχείο που έκανε την διαφορά στο χθεσινό παιχνίδι, όπως παραδέχτηκαν τόσο οι παίκτες όσο και ο Δημήτρης Πρίφτης, ήταν η αποτελεσματικότητα στο μακρινό σουτ. Οι Ζάρας και Ντραγκίτσεβιτς με 2/4 και 4/6 αντίστοιχα, έδειξαν τον δρόμο στο πρώτο μέρος. Ακολούθησε ο Κάμινγκς με 2/3 (το ένα διαμόρφωσε το 40-52 του Α΄ μέρους) και από εκεί και πέρα ο Ξανθόπουλος με 1/3, ο Τσαϊρέλης με 1/2 (σε πολύ κρίσιμο σημείο στην 4η περίοδο που αύξησε την διαφορά στο +5, 61-66) και ο Γιάνκοβιτς με 1/4 (σφράγισε ουσιαστικά τη νίκη, στέλνοντας την διαφορά στο +10, 67-77).

Ο ΑΡΗΣ σούταρε με ποσοστό ευστοχίας 45,83%, οι παίκτες εκτέλεσαν σωστά το επιθετικό πλάνο, είχαν ψυχολογία κι εμπιστοσύνη και κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη που έδωσε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Προτεινόμενα Άρθρα