«Αναμενόμενο το αποτέλεσμα»

από AllAboutARIS

«Σημαντική η συμβολή των Ελλήνων παικτών»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενήθηκε ο Χρήστος Ταπούτος όπου μίλησε για την σειρά του ΑΡΗ με τον ΠΑΟΚ, την συνέχεια στο πρωτάθλημα, τον Δημήτρη Πρίφτη αλλά και για ένα ενδεχόμενο ΑΡΗΣ-ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Περίμενα διαφορετική εικόνα σε αυτή την σειρά. Περίμενα το πρώτο παιχνίδι να ανοίξει ο ΑΡΗΣ τον ρυθμό και το δεύτερο να κριθεί στην άμυνα. Το πρώτο παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά. Το δεύτερο ο ΑΡΗΣ το πήγε ακριβώς εκεί που ήθελε και αφού είχε σε καλή μέρα κάποιους σκόρερ, όπως ο Κάμινγκς, ο Ντραγκίσεβιτς, ο Γιάνκοβιτς που έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα. Ενώ το πρώτο παιχνίδι το πήρε κυρίως από την άμυνα των Ελλήνων παικτών. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο, απλά δεν περίμενα τον ΑΡΗ να το πάρει τόσο εύκολα».

Για το αν Ντραγκίσεβιτς και Γιάνκοβιτς ήταν οι πρωταγωνιστές της χθεσινής νίκης: «Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο ο Ντραγκίσεβιτς τα έκανε πάντα επιθετικά. Αλλά γενικά όλα τα παιδιά, έδωσαν το καλύτερο τους για να κερδίσει η ομάδα και σχετικά εύκολα».

Για τους έλληνες παίκτες που συνέβαλαν τα μέγιστα για να προκριθεί ο ΑΡΗΣ: «Αν κατά κύριο λόγο στο πρώτο παιχνίδι δεν ήταν ο Ξανθόπουλος και ο Σίμτσακ ο ΑΡΗΣ δεν θα έπαιρνε το παιχνίδι. Ξεκόλλησαν την ομάδα σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια. Ο Ξανθόπουλος με κάποια κρίσιμα σουτ και ο Σίμτσακ με το πάθος του, την ένταση που γάζει στο γήπεδο και κάποια αμυντικά ριμπάουντ έσπρωξαν τον ΑΡΗ στη νίκη. Το πρώτο παιχνίδι είχε την σφραγίδα των Ελλήνων παικτών».

Για το αν οι παίκτες του ΑΡΗ πιο απελευθερωμένοι παίξουν καλύτερο μπάσκετ στη συνέχεια: «Η σειρά ήταν ιδιαίτερη γιατί ένα ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ είναι πάντοτε ένα ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ με τις ιδιαιτερότητες του. Οι παίκτες του ΑΡΗ έχοντας στο μυαλό τους και το 2-0 του πρωταθλήματος, ήταν αδύνατο να μην κερδίσουν και να ερχόταν ο αποκλεισμός. Η χρονιά θα ήταν τελείως αποτυχημένη. Οπότε τώρα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό πιστεύω είναι πολύ καλή ευκαιρία, ώστε η ομάδα να προετοιμαστεί, να βρει ρυθμό, να εντάξει και τα καινούργια παιδιά στην ομάδα. Ο ΑΡΗΣ καλώς ή κακώς έχει κάνει κάποιες αλλαγές, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι έτοιμος και ο Σανικίτζε να αγωνιστεί προς το τέλος της χρονιάς. Ο ΑΡΗΣ είναι καλό να δει αυτά τα παιχνίδια ως τεστ ετοιμότητας».

Για το ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στην ομάδα: «Γενικά η χρονιά φέτος ήταν περίεργη και προβληματική. Θεωρώ ότι είτε ο ΑΡΗΣ είναι τρίτος, είτε τέταρτος θα υπάρχουν κάποιες γκρίνιες, κάποιοι προβληματισμοί γιατί η χρονιά δεν κύλησε όπως θα το περίμενε ο κόσμος της ομάδας. Αλλά δεν νομίζω ότι οι παίκτες του ΑΡΗ θα εφυσηχαστούν επειδή κέρδισαν τον ΠΑΟΚ. Αυτό το πιστεύω κυρίως λόγω του χαρακτήρα του Δημήτρη Πρίφτη».

Για το τι σήμαινε η πρόκριση για τον Δημήτρη Πρίφτη: «Η φωτογραφία του Δημήτρη Πρίφτη με τον Σίμτσακ βγάζει όλη την ένταση και της σειράς, αλλά και γενικότερα όλης της χρονιάς. Ξέρουμε ότι ένας αποκλεισμός θα ήταν καταδικαστικός και για την ομάδα και για τον ίδιο. Εγώ τον εκτιμώ πολύ και σαν άνθρωπο και σαν προπονητή, δεν συμφωνώ με την κριτική που του ασκείται. Είναι ένας αξιόλογος προπονητής και το να είσαι προπονητής του ΑΡΗ είναι μια ιδιαίτερη θέση που έχει πολύ μεγάλη πίεση. Ασχέτως σε ποια ομάδα βρίσκεται ο ΑΡΗΣ πάντα η θέση του προπονητή είναι λίγο περίεργη. Πιστεύω τώρα θα δουλέψει με λιγότερο άγχος και αυτό θα περάσει και στους παίκτες, γιατί και αυτοί νιώθουν την πίεση του προπονητή τους και αυτό δεν είναι κάλο ούτε για τον ίδιο τον παίκτη».

Για το τι περιμένει στην πιθανή μονομαχία ΑΡΗ και ΑΕΚ: «Είναι παιχνίδια χωρίς κίνητρο. Δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Πλέον το πρωτάθλημα δεν δίνει τίποτα εκτός από την Τρίτη θέση. Πιστεύω θα είναι παιχνίδια δυνατά, με δυο καλές ομάδες, με δυνατά ρόστερ. Πιστεύω η σειρά θα κριθεί στα πέντε παιχνίδι και θα νικήσει στο τέλος ο καλύτερος».

Για τον κόσμο του ΑΡΗ: «Ο κόσμος τραβάει πολλά τα τελευταία χρόνια ειδικά στην μπάλα. Η μπάλα είναι το μεγάλο βάσανο για τον Αρειανό και μια νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ πάντα σημαίνει κάτι. Γενικά ο κόσμος του ΑΡΗ έχει τραβήξει πολλά τα τελευταία χρόνια και μια νίκη επί του ΠΑΟΚ λέει κάτι».

Προτεινόμενα Άρθρα