Το πρώτο «κίτρινο» νταμπλ (pics&vid)

από AllAboutARIS

Σαν σήμερα πριν από 32 χρόνια, ο ΑΡΗΣ κέρδιζε με σκορ 86-70 στο «Σ.Ε.Φ.» τον Παναθηναϊκό, στον τελικό του Κυπέλλου, πετυχαίνοντας το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Πέρασαν 32 χρόνια από την ημέρα που ο Αυτοκράτορας κατακτούσε το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του, κάνοντας μια μαγική πορεία σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η αρμάδα του Γιάννη Ιωαννίδη, το βράδυ της 9ης Μαΐου 1985, τέθηκε αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό στο παρκέ του «Σ.Ε.Φ.», στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου. Γκάλης και Γιαννάκης έδειξαν εξ’ αρχής τις προθέσεις τους και με 33 και 37 πόντους αντίστοιχα, οδήγησαν τον Αυτοκράτορα στην κατάκτηση του τροπαίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων το βράδυ του τελικού:

ΑΡΗΣ (Ιωαννίδης): Γιαννάκης 37 (8), Γκάλης 34 (2), Φιλίππου 7, Κοκολάκης 6, Ρωμανίδης 2, Χριστοφάκης, Δοξάκης, Παραμανίδης, Σταμάτης (Τσιτάκης)

Παναθηναϊκός (Κυρίτσης): Στεργάκος 17, Βίδας 17 (1), Ανδρίτσος 13, Κορωναίος 10 (1), Σκροπολίθας 7, Παπαπέτρου 4, Ιωάννου 2, Καρανάσος, Βασιλαντωνάκης, Ματθαιακάκης

Πριν βρεθεί στον τελικό, ο ΑΡΗΣ απέκλεισε στην Γ΄ φάση της διοργάνωσης τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 44-86, στην Δ΄ φάση κέρδισε εύκολα με 86-67 τον Ολυμπιακό ενώ στους προημιτελικούς επικράτησε άνετα με 97-83 του Πανιωνίου. Τελευταίο εμπόδιο πριν τον τελικό, εκεί όπου «κατάπιε» τον Παναθηναϊκό, ο Σπόρτινγκ, κόντρα στον οποίο έκανε επίδειξη δύναμης, κερδίζοντας με το εμφατικό 124-81.

Ανάλογη πορεία εκείνη την σεζόν οι «κίτρινοι» έκαναν και στο πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησαν  δια περιπάτου, σημειώνοντας 25 νίκες και 1 ήττα (έχασε μόνο από τον Πανιώνιο 84-82 στη δεύτερη παράταση).

Προτεινόμενα Άρθρα