Χωρίς άμυνα δεν γίνεται

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό, σχεδόν, για ένα ημίχρονο, αλλά στο Β΄ μέρος παρασύρθηκε στον ρυθμό του αντιπάλου του και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Αρκετά είναι τα σημεία του παιχνιδιού που πρέπει να βελτιώσει ο ΑΡΗΣ εν όψει του 2ου αγώνα της ημιτελικής σειράς με τον Ολυμπιακό (13/05, 17:00) και πρωτίστως την αμυντική του λειτουργία. Στην χθεσινή αναμέτρηση, οι «κίτρινοι» δεν λειτούργησαν καλά στην άμυνα, δίνοντας την δυνατότητα στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να βρούνε εύκολο σκορ και να σημειώσουν σε κάθε περίοδο από 20 πόντους και πάνω (21, 23,20 και 20 αντίστοιχα).

Το πρόβλημα έγινε ακόμη μεγαλύτερο στο 3ο δεκάλεπτο για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, εκεί που η χαλαρή άμυνα συνδυάστηκε και με την αναποτελεσματικότητα στην επίθεση (7 πόντοι ενεργητικό στο Γ΄ δεκάλεπτο), συνθήκη που έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να στείλει στο +26 την διαφορά (64-38).

Εν όψει του 2ου αγώνα της σειράς, ο ΑΡΗΣ πρέπει να βελτιώσει -όπως είπε και ο Δημήτρης Πρίφτης μετά το τέλος του ματς- πολλά πράγματα και πρώτο και κύριο την άμυνά του, μέσα από την οποία θ’ απορρυθμίσει τον Ολυμπιακό και θα μπορέσει ο ίδιος να βρει ρυθμό στην επίθεση κι ευκαιρίες να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο.

Προτεινόμενα Άρθρα