«Ο ΑΡΗΣ που θέλω»

από AllAboutARIS

Ο μεγαλομέτοχος της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ, Νίκος Λάσκαρης, αποκαλύπτει το πενταετές πλάνο που θα παρουσιάσει με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Στην «Κολομβία των Βαλκανίων» όπως έχει «βαφτιστεί» ο ελληνικός αθλητισμός, έχουν θέση οι ρομαντικοί; Ο Νίκος Λάσκαρης στην πρώτη του συνέντευξη στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!», μας μεταφέρει τις σκέψεις για τον ΑΡΗ που έχει στα χέρια του και εκεί που θέλει, μαζί με τους φίλους της ομάδας, να τον δει.

«Η νύχτα βγάζει επίσκοπο κι η αυγή μητροπολίτη», λέει μια λαϊκή παροιμία, το νόημα της οποίας ταιριάζει γάντι στον μπασκετικό ΑΡΗ. Διανύουμε, μεταβατική περίοδο, με τις εξελίξεις να τρέχουν. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΡΗΣ δείχνει σίγουρος και αισιόδοξος, χαροποιώντας, ιδιαίτερα, τους πιστούς του οράματος του «νέου ΑΡΗ».

– Η συζήτηση μαζί του, ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, οπότε η πρώτη ερώτηση ήταν για το παιχνίδι.

«Δεν το παλέψαμε. Ελπίζω τα παιδιά να συγκεντρωθούν στον αγώνα του Σάββατου. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Στο τέλος του αγώνα, πιστεύω ότι το άφησε η ομάδα μας. Αυτό δεν θα γίνει στο γήπεδό μας. Σε κάθε αγώνα θα βελτιωνόμαστε, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας για να προχωρήσουμε», ωστόσο ο Νίκος Λάσκαρης αναδεικνύοντας τις μπασκετικές του γνώσεις, βρήκε και το «κέρδος» από το συγκεκριμένο αγώνα. «Είναι πολύ ωραίο που είδαμε τη νέα γενιά να παίζει σήμερα. Είδαμε και Φλιώνη και Χρηστίδη, αλλά και τον Τολιόπουλο (του Ολυμπιακού) να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Είδαμε παιδιά από τη Next Generation».

– Η φετινή χρονιά έκτος από ατυχίες και αναποδιές, άφησε και αρκετές εμπειρίες στο νεόκοπο μπασκετικό παράγοντα, Νίκο Λασκαρη.

«Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ποτέ δεν σταματάς να μαθαίνεις, όσο έμπειρος και εάν είσαι. Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη. Πέρσι είχαν βγει οι επιλογές, αλλά και δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε δυσάρεστες καταστάσεις, όπως φέτος. Ο ένας τραυματισμός, έρχονταν πίσω από τον άλλο. Από παίκτες, από επιλογές, από πράγματα που δεν βγήκανε».

– Μόνο που δεν είναι μόνο οι ατυχίες και τα αρνητικά αποτελέσματα τη φετινή χρονιά.

«Από άλλα θέματα εκτός μπάσκετ, που κάποιοι θέλησαν να εκμεταλλευτούνε εις βάρος μας και να δημιουργήσουν ένα αρνητικό κλίμα, το οποίο, δυστυχώς, δεν μπόρεσε να χειριστεί η ομάδα. Απ’ ότι έχω καταλάβει, από τις συζητήσεις που είχα, έχει επηρεαστεί τόσο η ομάδα, όσο και το τεχνικό τιμ. Αλλά αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να έχουν σχέση με την ομάδα».

– Το αύριο της μπασκετικής ομάδας και του Νίκου Λασκαρη;

«Όταν τελειώσουν τα πλέι οφ, θα κάνουμε γνωστό το πλάνο μας για την ομάδα την επόμενη 5ετια».

– Σας έχει στεναχωρήσει, σίγουρα, η αγωνιστική πορεία της ομάδας, η οποία δεν ήταν καλύτερη από την περσινή.

«Έχουμε πολλούς οπαδούς της νίκης και όχι της ομάδας. Αυτό είναι στην κουλτούρα του Έλληνα και όχι μόνο. Γενικά στη νότια Ευρώπη το βλέπουμε. Υπάρχουν οι οπαδοί μας και υπάρχουν και αυτοί που σε μια ήττα, δεν μπορούν να καταλάβουν πως έγινε αυτό. Πως κάποιος μπορεί να είναι καλύτερος και κάποιος σε άσχημη μέρα. Άθλημα είναι, εάν γνωρίζαμε το αποτέλεσμα πριν τον αγώνα, δεν θα είχε κανένα ενδιαφέρον. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει, αλλά εγώ το βλέπω κάπως διαφορετικά. Εγώ θέλω να βλέπουμε καλό μπάσκετ. Κάτι που δεν είδαμε στο παιχνίδι στην Αθήνα με τον Ολυμπιακό».

ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΙΒΚΟΒΙΤΣ

– Έχοντας το πλάνο της νέας ομάδας στη σκέψη μας, στο αισιόδοξο σενάριο, πόσο μακριά είναι η εποχή που ο ΑΡΗΣ θα έχει ρόλο πρωταγωνιστή;
«Για να καταφέρουμε αυτό, θα πρέπει να αρχίσουμε να χτίζουμε την ομάδα. Ίσως ακολουθώντας τα πρότυπα των προπονητών, Παναγιώτη Γιαννάκη και Ντουσαν Ιβκοβιτς. Αμφότεροι έκτισαν την ομάδα του Ολυμπιακού και αυτή την κληρονόμησαν στους επόμενους, οι οποίοι τη διατηρούν σε υψηλό επίπεδο και προσπαθούν να την πάνε παραπέρα. Αυτό γίνετε μόνο με έναν σωστό ελληνικό κορμό. Είδαμε ότι είχε καταφέρει ο Παναθηναϊκός, το έχει πετύχει και ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια. Και σε αυτό θα επικεντρωθούμε και εμείς. Χρειαζόμαστε έναν πολύ δυνατό ελληνικό κορμό, αν θέλουμε να πάμε μπροστά».

Η ΑΡΝΗΣΗ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ Η «ΧΕΙΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ»

– Απαντώντας στα όσα έχουν συμβεί και στα όσα ακούστηκαν, τη φετινή δύσκολη χρονιά, ο φίλος του ΑΡΗ πρέπει να είναι αισιόδοξος με τον Νίκο Λάσκαρη στο τιμόνι;

«Αυτή είναι αλήθεια. Πρέπει να έχουν υπομονή. Πολλοί δεν έχουν υπομονή και λένε το ποδόσφαιρο κοιτάξτε που είναι, θέλουμε κάτι τώρα. Συγνώμη, αλλά αυτό που θα χτίσουμε. για να είναι σταθερό και δυνατό και να μην είναι πυροτέχνημα, τώρα θα πρέπει να δείξουμε υπομονή. Για να βάλουμε γερές βάσεις. Είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

– Μόλις μας αποκαλύψατε ότι σας ζήτησαν να βοηθήσετε την ποδοσφαιρική ομάδα.

«Μας έχει ζητηθεί να βοηθήσουμε. Έχω κάθε καλή διάθεση. Με αποτρέπει ότι βλέπουμε έκτροπα, όπως αυτά του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ή η αντιμετώπιση που τυγχάνει η οικογένειά μου, αλλά και η ομάδα, από μερίδα φιλάθλων. Για να σας εξηγήσω, όταν προσπαθείς να κάνεις το καλύτερο για τον ΑΡΗ και κάποιοι, που έχουν συμφέροντα, προσπαθούν να ξεσηκώσουν μερίδα φιλάθλων, τότε μπορείτε να μου πείτε εσείς, ποιος θα βάλει τα χρήματα, που στο ποδόσφαιρο είναι πολλά περισσότερα για να νιώσει, βιώσει, κάτι αντίστοιχο».

– Συγνώμη που επιμένουμε στην αποκάλυψη που μας κάνατε, σας έχει ζητηθεί να βοηθήσετε ή να βρείτε τον άνθρωπο που μπορεί να βοηθήσει;

«Και τα δύο σχεδόν το ίδιο πράγμα είναι. Αλλά έχουν ζητηθεί και τα δύο. Το πρώτο δεν υπάρχει περίπτωση, το δεύτερο το σκέφτομαι. Απλώς για το δεύτερο, όποιον φέρω θα έχω την ευθύνη, γιατί εγώ θα έχω κάνει το «γάμο». Και από τώρα σκέφτομαι τι θα τραβήξει ο άνθρωπος στο μέλλον. Στις νίκες θα είναι ο θεός και στις ήττες θα του λένε τι ήρθες να κάνεις εδώ. Θα είμαι υπεύθυνος εγώ. Αλλά το σκέφτομαι και θα μιλήσουμε περισσότερο γι’ αυτό σύντομα».

Προτεινόμενα Άρθρα