Κρατάει το «ξέσπασμα» της 3ης περιόδου, θέλει καλύτερη άμυνα

από AllAboutARIS

Η ημιτελική σειρά με τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε και στον ΑΡΗ στρέφουν πλέον την προσοχή τους στους μικρούς τελικούς με την Α.Ε.Κ.

Στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στους «ερυθρόλευκους», η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν ξεκίνησε καλά, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στον ρυθμό των αντιπάλων της και να βρεθεί πίσω στο σκορ με 49-27, στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου. Κάπου εκεί όμως, οι ισορροπίες του ματς άλλαξαν. Οι «κίτρινοι» βελτίωσαν την επιθετική τους εικόνα, ευστόχησαν στις προσπάθειες που πήραν, σημειώνοντας μέσα σε δέκα λεπτά, σχεδόν, όσους πόντους σημείωσαν σε όλο το πρώτο ημίχρονο (24 στο 3ο δεκάλεπτο, 25 στο Α΄ ημίχρονο). Στην άμυνα όμως, δεν λειτούργησαν τόσο αποτελεσματικά, καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει 26 πόντους.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο ΑΡΗΣ βελτιώθηκε και στο κομμάτι της άμυνας. Παίζοντας με περισσότερη ένταση, ενέργεια και ταχύτητα, κατάφερε να περιορίσει την παραγωγικότητα του Ολυμπιακού στους 14 πόντους.

Οι μικροί τελικοί με την Α.Ε.Κ. είναι προ των πυλών (28/05 ο πρώτος) και στα συγκεκριμένα παιχνίδια, ο ΑΡΗΣ θέλει να παρουσιάσει το επιθετικό πρόσωπο που παρουσίασε στην 3η περίοδο με τον Ολυμπιακό και το αμυντικό πρόσωπο της 4ης περιόδου. Η Α.Ε.Κ. δεν είναι στο επίπεδο των «ερυθρολέυκων», όμως έχει δυνατότητες σαν ομάδα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα αν ο αντίπαλος της επιτρέψει να κάνει το παιχνίδι της. Ζητούμενο για την ομάδα του Πρίφτη στην σειρά των μικρών τελικών είναι να έχει σταθερότητα στην επίθεση και σκληράδα στην άμυνα, ώστε να πάρει το πάνω χέρι.

Προτεινόμενα Άρθρα