«Είμαι ένας από εσάς» (pics)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

«Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Να ξέρετε ότι είμαι ένας από εσάς…»

Από τους τελευταίους Αμερικανούς παίκτες του ΑΡΗ που αγαπήθηκαν πολύ και δέθηκαν με τον κόσμο, ήταν ο Τζερεμάια Μάσεϊ. Ο Αμερικανός με Σκοπιανό διαβατήριο, βαδίζοντας ολοταχώς προς την συμπλήρωση 35 ετών ζωής, κολλάει τα τελευταία του μπασκετικά «ένσημα» στην Αργεντινή παίζοντας για την Κλαμπ Λιμπερτάδ Ντε Σουντσάλ.
Ωστόσο, η καρδούλα του ξέρει πόσο του λείπει ο ΑΡΗΣ, ο απίστευτος κόσμος του και η «δεύτερη πατρίδα» του, η Θεσσαλονίκη. Και φυσικά, όποτε οι περιστάσεις το απαιτούν, γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τα απίστευτα χρόνια του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.
«Ξέρεις κάτι; Ακόμη και σήμερα κιτρινόμαυρα φοράω και… καμαρώνω. Αλλά δεν συγκρίνονται με τίποτα με την φανέλα του ΑΡΗ» λέει στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!», που τον… ξετρύπωσε διαδικτυακά και θέλησε να του θυμίσει τα παλιά.
«Εκείνα τα χρόνια που περάσαμε μαζί, ήταν τα καλύτερα μπασκετικά μου χρόνια. Μπορεί να μην έβγαλα τα περισσότερα λεφτά στον ΑΡΗ, αλλά δεν ένοιωσα πουθενά αλλού σαν παίκτης και σαν άνθρωπος πιο γεμάτος και ολοκληρωμένος» μας απάντησε αρχικά, όταν του ζητήσαμε να θυμηθεί τα χρόνια της Ευρωλίγκα με τον ΑΡΗ, συμπληρώνοντας:
«Ήμασταν μια σπουδαία παρέα παικτών. Υπήρχε μια σταθερή βάση, υπήρχαν προσθαφαιρέσεις κάθε χρόνο, αλλά υπήρχε ένας απίθανος κόσμος στο πλευρό μας και μια ομάδα γεμάτη περηφάνια και ιστορία. Ήταν τόσο όμορφο το συναίσθημα να παίζω στον ΑΡΗ που, ειλικρινά, θα έδινα πίσω τα μισά χρήματα που κέρδισα από το μπάσκετ για να το ξαναζήσω».
Ο Μάσεϊ άλλαξε πολλές φανέλες, πολλές ομάδες, γνώρισε πολλές πόλεις και πολλές κουλτούρες. Τίποτα δεν έμοιαζε με όλα όσα έζησε στον ΑΡΗ και την Θεσσαλονίκη. «Έζησα τα μεγάλα, τα λαμπερά, έζησα και τα πιο άγνωστα και φτωχά μπασκετικά λημέρια. Αυτό όμως που είχε την περισσότερη καρδιά και συναίσθημα ήταν αυτό που έζησα στον ΑΡΗ» θα πει ο Αμερικανός, που έχει χρόνια να έρθει στην πόλη αλλά υπόσχεται ότι θα το κάνει με την πρώτη ευκαιρία:
«Και τι δεν μου λείπει. Η Θεσσαλονίκη είναι το σπίτι μου μετά το Ντιτρόιτ. Είναι μια πόλη γεμάτη ομορφιά, ανθρωπιά, συναίσθημα, ζεστασιά. Έκανα εξαιρετικούς φίλους εκεί, με τους οποίους ακόμη έχω επαφή. Κάποια στιγμή θα έρθω ξανά σίγουρα για να τους συναντήσω και να ξαναζήσω την ατμόσφαιρα του κόσμου μας, στο υπέροχο μπασκετικό σπίτι μας».
Ο «Τζέι» μαθαίνει, διαβάζει, ενημερώνεται για τα θέματα του ΑΡΗ. «Ήθελα πολύ να κατακτήσει η ομάδα τον τίτλο του κυπέλλου. Έπαιζε στην έδρα της με τον Παναθηναϊκό, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Μακάρι τότε να μας δινόταν εμάς μια τέτοια ευκαιρία, να παίζαμε έναν τελικό στο σπίτι μας. Δεν θα τον χάναμε με τίποτα» θα πει ο Μάσεϊ χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας:
«Το καλό είναι ότι ο ΑΡΗΣ φαίνεται να ξεπέρασε τα οικονομικά προβλήματα που είχε. Εύχομαι πραγματικά να μην ξαναζήσει στιγμές που έζησε αφού έφυγα εγώ από την ομάδα. Ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του αξίζουν τα καλύτερα και από καρδιάς, εύχομαι σύντομα να έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μεγάλες επιτυχίες και, γιατί όχι, έναν τίτλο».
Κλείνοντας, ο Τζερεμάια Μάσεϊ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του ΑΡΗ:
«Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ. Να ξέρετε ότι είμαι ένας από εσάς…»

Προτεινόμενα Άρθρα